08/11/2023 08/11/2023 Σήμερα, 8 Νοεμβρίου, η Εκκλησία τιμά και εορτάζει τη Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, τη Σύναξη των Αγίων Αγγέλων πανηγυρίζουν Ιεροί Ναοί αλλά και μεταβυζαντινά παρεκκλήσια τα οποία είναι αφιερωμένα στους Αγίους Ταξιάρχες.   Εσπερινός Αρχαγγέλων στο Νεστόριο Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, χοροστάτησε στην ακολουθία...
08 Νοεμβρίου, 2023 - 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2023 - 16:07

Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:
Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Σήμερα, 8 Νοεμβρίου, η Εκκλησία τιμά και εορτάζει τη Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, τη Σύναξη των Αγίων Αγγέλων πανηγυρίζουν Ιεροί Ναοί αλλά και μεταβυζαντινά παρεκκλήσια τα οποία είναι αφιερωμένα στους Αγίους Ταξιάρχες.

 

Εσπερινός Αρχαγγέλων στο Νεστόριο

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, στον εορτάζοντα Ενοριακό Ναό των Ταξιαρχών, στο Νεστόριο της Καστοριάς.

Συμμετείχαν ο Εφημέριος της Ενορίας π. Γεώργιος Χουζούρης και Ιερείς της Μητροπόλεώς και έψαλε ο Πρωτοψάλτης κ. Γεώργιος Αποστολίδης.

Εκκλησιάσθηκε ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος με συνεργάτες του, οι Ενορίτες του Νεστορίου και προσκυνητές από άλλες Ενορίες.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο τροπάριο «αγγελικώς οι εν κόσμω πανηγυρίζοντες…» και είπε, με την βοήθεια χωρίων του αγίου Μαξίμου του Ομολογητού και του Γεροντικού, τι σημαίνει να ζει κανείς και να πανηγυρίζει αγγελικώς.

Μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος μοίρασε εικονίτσες, οι Ενορίτισσες προσέφεραν την αρτοκλασία, και ο Σεβασμιώτατος με τους Ιερείς επισκέφθηκαν το θαυμάσιο ξενοδοχείο του Νεστορίου «Άφκος».

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

2023 - Εσπερινός Ταξιαρχών στο Νεστόριο

Θεία Λειτουργία Αρχαγγέλων στον Αετό

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο χωριό Αετός. Ο Αετός, ανήκει διοικητικά στον Δήμο Αμυνταίου του Νομού Φλωρίνης, όμως εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας. Στο χωριό υπήρχε παλαιά, Ιερά Μονή αφιερωμένη στους Παμμεγίστους Ταξιάρχες, από την οποία σήμερα όμως, σώζεται μόνο το Καθολικό, το οποίο ανήκει ως μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου.

Εκεί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο κ. Καλλίνικο, τον οποίον πλαισίωσαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Αρχιμ. Ευλόγιος Παπαδημητρίου, ο ιερέας του χωριού π. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο π. Σάββας Βασιλειάδης και ο διάκονος π. Παντελεήμων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε εν ολίγοις στο περιεχόμενο της εορτής της Συνάξεως των Αρχαγγέλων και ανέλυσε το δοξαστικό «Όπου επισκιάσει η χάρις σου Αρχάγγελε».

Εκκλησιάσθηκαν πολλοί κάτοικοι του χωριού και των γύρω περιοχών, με πρώτους τον εκλεγμένο Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Ιωάννη Λιάση, τον πρόεδρο του χωριού κ. Κωνσταντίνο Γκουλιέτα, τους Αντιδήμαρχους και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Αμυνταίου, καθώς και τους σημαιοφόρους μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου Σχολείου του Αετού.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

2023 - Εορτή Ταξιαρχών στον Αετό

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων