05/03/2019 05/03/2019  H τακτική ιερατική σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς  πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς. Μεταξύ των τρεχόντων εκκλησιαστικών και διοικητικών θεμάτων που απασχόλησαν την Σύναξη, κεντρική θέση είχε η εισήγηση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ.Λούπου Κουκουρίκου με θέμα: “Η θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και η τέλεσή της”. Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα...
05 Μαρτίου, 2019 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2019 - 13:27

“Η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και η τέλεση της”

Διαδώστε:
“Η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και η τέλεση της”

 H τακτική ιερατική σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς  πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς. Μεταξύ των τρεχόντων εκκλησιαστικών και διοικητικών θεμάτων που απασχόλησαν την Σύναξη, κεντρική θέση είχε η εισήγηση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ.Λούπου Κουκουρίκου με θέμα: “Η θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και η τέλεσή της”.

Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή εισήγηση, οι παρευρισκόμενοι πατέρες εμβάθυναν τόσο θεολογικό υπόβαθρο της Λειτουργίας αυτής όσο και σε λεπτομέρειες της τελετουργίας της. Στην συζήτηση που ακολούθησε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Σεραφείμ, ανέπτυξε τις ποιμαντικές πτυχές της Προηγιασμένης θ.Λειτουργίας, ενώ σημείωσε με έμφαση τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερη προσοχή ως προς την προετοιμασία και την επακόλουθη φύλαξη του Αγίου Άρτου.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η Αρχιερατική θεία Λειτουργία όπου εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά, του ηγιασμένου αυτού ιερέως της Εκκλησίας των Αθηνών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων