11/03/2023 11/03/2023 O Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, τέλεσε χθες την Β΄ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλλιθέας. Φθάνοντας προς το τέλος της Β΄ Εβδομάδος των Νηστειών, η Αγία Εκκλησία όπως κάθε εβδομάδα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τιμά ιδιαίτερα το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, προς ενίσχυση κυρίως του χριστεπωνύμου πληρώματός...
11 Μαρτίου, 2023 - 9:21
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2023 - 9:14

Η Β΄ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καστοριάς

Διαδώστε:
Η Β΄ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καστοριάς

O Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, τέλεσε χθες την Β΄ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλλιθέας.

Φθάνοντας προς το τέλος της Β΄ Εβδομάδος των Νηστειών, η Αγία Εκκλησία όπως κάθε εβδομάδα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τιμά ιδιαίτερα το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, προς ενίσχυση κυρίως του χριστεπωνύμου πληρώματός της.

Αφού χοροστάτησε στην ακολουθία του μικρού αποδείπνου και των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος έψαλλε τους επόμενους έξι Οίκους προς την Θεοτόκο.

Στο κήρυγμα του μίλησε με αφορμή τον οίκο «χαίρε δι᾽ ης ενεκρώθη ο άδης, χαίρε δι᾽ ης ενεδύθημεν δόξαν».

   

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων