18/06/2019 18/06/2019 Η εορτή του Αγίου Πνεύματος τιμήθηκε και φέτος με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια στην βυζαντινή Καστοριά. Στον Εσπερινό της εορτής ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Βασιλειάδος όπου τιμάται το Καθολικό της εν λόγω Ιεράς Μονής, ενώ παρευρέθησαν και αρκετοί Ιερείς της Μητροπόλεως. Μετά τις καθιερωμένες ευχές της γονυκλισίες, ο Επίσκοπος απηύθυνε λόγο οικοδομής...
18 Ιουνίου, 2019 - 18:13

“Η βλασφημία του Αγίου Πνεύματος, δεν συγχωρείται”

Διαδώστε:
“Η βλασφημία του Αγίου Πνεύματος, δεν συγχωρείται”

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος τιμήθηκε και φέτος με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια στην βυζαντινή Καστοριά.

Στον Εσπερινό της εορτής ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Βασιλειάδος όπου τιμάται το Καθολικό της εν λόγω Ιεράς Μονής, ενώ παρευρέθησαν και αρκετοί Ιερείς της Μητροπόλεως. Μετά τις καθιερωμένες ευχές της γονυκλισίες, ο Επίσκοπος απηύθυνε λόγο οικοδομής στους πιστούς που προσήλθαν για να τιμήσουν την εορτή, μιλώντας καταλλήλως για το Άγιο Πνεύμα. Δεν παρέλειψε στο τέλος να ευχηθεί στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, Γέροντα Σεβαστιανό, το Πανάγιο Πνεύμα να σκεπάζει την Μονή του.

Την κυριώνυμη ημέρα, ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λεύκης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων Ιερέων της Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Καστορίας αναφέρθηκε στις ενέργειες του Αγίου Πνεύματος και πώς αυτό το αντιλαμβανόμαστε στην ζωή μας, αλλά και τον φοβερό λόγο της Αγίας Γραφής, που βεβαιώνει ότι όποιος βλασφημεί το Άγιο Πνεύμα, δεν συγχωρείται.

Πατήστε εδώ για περισσότερες φωτογραφίες 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων