14/09/2022 15/09/2022 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας. Την παραμονή της εορτής, το απόγευμα της 13ης Σεπτεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού στην Μεσοποταμία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, ο οποίος στο κήρυγμα του ομίλησε για...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2022 - 3:15

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:
Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Την παραμονή της εορτής, το απόγευμα της 13ης Σεπτεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού στην Μεσοποταμία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, ο οποίος στο κήρυγμα του ομίλησε για την σταυροαναστάσιμη ζωή, αλλά και για την θυματοποίηση ως διαστροφή του θυσιαστικού ήθους.

Πάρον στο εορτάζων Ιερό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού ήταν ιερείς και πολλοί πιστοί μεταξύ αυτών και ο κτήτορας του Ιερού Παρεκκλησίου κ. Γεώργιος Νικητίδης.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Καστοριάς, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Ιεράς Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στο χωριό Κορομηλιά Καστοριάς.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος, ανέλυσε τον λόγο του Αποστόλου Παύλου: «Εμοί μη γένοιτο καυχάσθαι ει μη εν τω σταυρώ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, δι’ ου εμοί κόσμος εσταύρωται καγώ τω κόσμω».

Τον Ιεράρχη Λειτουργό πλαισίωσαν ο π. Αναστάσιος Σεμερτζίδης, ο π. Πασχάλης Μητρούδης, π. Κωνσταντίνος Κοντοβάς εφημέριος του Ιερού Ναού και ο διάκονος π. Παντελεήμων, ενώ εκκλησιάσθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δέσποινα Κοζατσάνη, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης και πλήθος πιστών οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια για να λειτουργηθούν, να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη και την ευλογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Χριστού.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο σύλλογος του χωριού πρόσφερε σε όλο το εκκλησίασμα το παραδοσιακό αλάδωτο «τσορβά».

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:
2022 - Εορτή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων