27/01/2024 21/02/2024 Έκτακτη Ιερατική Σύναξη των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 με θέμα την ενημέρωση των Κληρικών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο, για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της 23ης Ιανουαρίου 2024. Η ενημέρωση περιελάμβανε τις εξής ενότητες: 1. Ανάγνωση του Ανακοινωθέντος και ανάλυση των βασικών σημείων του,...
27 Ιανουαρίου, 2024 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2024 - 0:52

Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας με θέμα τις αποφάσεις της Ιεραρχίας

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας με θέμα τις αποφάσεις της Ιεραρχίας

Έκτακτη Ιερατική Σύναξη των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 με θέμα την ενημέρωση των Κληρικών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο, για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της 23ης Ιανουαρίου 2024.

Η ενημέρωση περιελάμβανε τις εξής ενότητες:

1. Ανάγνωση του Ανακοινωθέντος και ανάλυση των βασικών σημείων του, σύμφωνα με την συζήτηση στην Ιεραρχία.

2. Τα βασικά επιχειρήματα των προωθούντων το νομοσχέδιο περί του «γάμου» των ομοφυλοφίλων, η ανατροπή τους και τα αναπάντητα ερωτήματα που αφήνει.

3. Οδηγίες για την ανάγνωση της Εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου.

4. Οι δέουσες ποιμαντικές ενέργειες.

5. Ένταση των προσευχών, με παράκληση στον Θεό υπέρ της Πατρίδας μας και των παιδιών.

Οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας ευχαρίστησαν την Ιεραρχία για την υπεράσπιση της αλήθειας και για τις ενέργειές της προς την διαφύλαξη των αξιών του Γένους, αλλά και της κοινής λογικής, και δήλωσαν ότι τις οικειοποιούνται και τις υποστηρίζουν.

Επίσης, οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως αποφάσισαν να σχηματίσουν ολιγομελή Επιτροπή, η οποία θα επισκεφθεί τους πολιτικούς της Επαρχίας, για να τους καταστήσουν κοινωνούς των ανησυχιών τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων