08/05/2022 08/05/2022 Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε και εφέτος η κατ’ έτος εκδήλωση μνήμης για τον Ταγματάρχη Ιωάννη Παπαρόδη, που μαζί με τον Άγγελο Βενετσάνο και άλλους δέκα τρεις ανώνυμους στρατιώτες έπεσαν στην μάχη του Δισπηλιού της Καστοριάς, ηρωικώς μαχόμενοι και αμυνόμενοι εναντίον των Γερμανών που κατέκλεισαν τότε την Πατρίδα μας. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δισπηλιού,...
08 Μαΐου, 2022 - 10:04
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2022 - 9:51

Καστοριά: Παπαρόδεια 2022 με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών

Διαδώστε:
Καστοριά: Παπαρόδεια 2022 με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε και εφέτος η κατ’ έτος εκδήλωση μνήμης για τον Ταγματάρχη Ιωάννη Παπαρόδη, που μαζί με τον Άγγελο Βενετσάνο και άλλους δέκα τρεις ανώνυμους στρατιώτες έπεσαν στην μάχη του Δισπηλιού της Καστοριάς, ηρωικώς μαχόμενοι και αμυνόμενοι εναντίον των Γερμανών που κατέκλεισαν τότε την Πατρίδα μας.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δισπηλιού, με πρόεδρο την κ. Δήμητρα Βασιλείου-Στούμπου και ο Σύλλογος Ενιάδων Υπάτης Φθιώτιδος, ενώ παρέστησαν οι Βουλευτές Καστοριάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, ο Δήμαρχος Καστοριάς, ο Αντιδήμαρχος Λαμίας, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, ο Πρόεδρος Δισπηλιού, ο Πρόεδρος Κλεισούρας, ο Διοικητής 15ου Συντάγματος, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, ο Διευθυντής Πυροσβεστικής Καστοριάς.

Το πρωί του Σαββάτου, τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Καστοριανός την καταγωγή, και ο οποίος στον λόγο του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων. Είπε ότι το επισιτιστικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, για το οποίο ξοδεύονται σημαντικές δυνάμεις και μακάριος είναι αυτός που θα το αντιμετωπίσει αποτελεσματικώς. Γι᾽ αυτό και οι Ιουδαίοι θέλησαν να κάνουν τον Χριστό βασιλιά, μετά το θαύμα αυτό. Όμως ο Χριστός έφυγε στην έρημο να προσευχηθεί, γιατί ήρθε για να δώσει στους ανθρώπους την βρώση την μένουσα εις ζωήν αιώνιον, δηλαδή το Σώμα και το Αίμα Του, και όχι την βρώση την απολυμένη. Για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων ο Θεός μας έδωσε τα φυσικά χαρίσματα, την δυνατότητα κοινωνικής ζωής, δημοκρατικής οργάνωσης και αντιμετώπισης της καθημερινότητας. Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες δεν μπαίνουν στον πειρασμό της πολιτικής αντιμετώπισης των διαφόρων αναγκών, αλλά να τρέφουν τον λαό με τον Άρτο της Ζωής. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών προέκτεινε το θέμα αυτό, αναφερόμενος στον οικείο Ποιμενάρχη και Συλλειτουργό του κ. Καλλίνικο.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, κατά την απόλυση της θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης, τους συνεχάρη για το περιεχόμενο και για τα μηνύματα που δίνουν με την εκδήλωση αυτή και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών για την λαμπρή συμμετοχή του στις εκδηλώσεις.

Εν συνέχεια αφού τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο των αγωνιστών, οι αρχιερείς και οι άρχοντες του τόπου μετέβησαν στην προτομή του αγωνιστή Ταγματάρχη Ιωάννη Παπαρόδη, όπου τελέσθηκε Ιερό Τρισάγιο και η κατάθεση στεφάνων. Τέλος παρουσιάστηκε χορευτικό πρόγραμμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων