06/03/2024 06/03/2024 Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου Μεσοποταμίας. Μετά την θεία Λειτουργία, στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, πραγματοποιήθηκε η Σύναξη των Πνευματικών, όπου αναπτύχθηκαν εξειδικευμένα πνευματικά θέματα, και αμέσως μετά η Σύναξη...
06 Μαρτίου, 2024 - 8:35
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2024 - 11:30

Καστορίας Καλλίνικος: Αναμένουμε τις αποφάσεις της ΔΙΣ για την περαιτέρω στάση μας

Διαδώστε:
Καστορίας Καλλίνικος: Αναμένουμε τις αποφάσεις της ΔΙΣ για την περαιτέρω στάση μας

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου Μεσοποταμίας.

Μετά την θεία Λειτουργία, στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, πραγματοποιήθηκε η Σύναξη των Πνευματικών, όπου αναπτύχθηκαν εξειδικευμένα πνευματικά θέματα, και αμέσως μετά η Σύναξη όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στους Κληρικούς ανέλυσε την Εγκύκλιό του που θα αναγνωσθεί την Κυριακή της Τυρινής, για την είσοδό μας στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή, η οποία τιτλοφορείται «Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή και ο σύγχρονος κόσμος».

Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε νηπτικό κείμενο του αββά Κασιανού του Ρωμαίου από την Φιλοκαλία, το οποίο αναφέρεται στην φυλακή της καρδιάς από τους ρυπαρούς λογισμούς, που είναι η βάση της εσωτερικής καθαρότητας και η αρχή της θεραπείας του ανθρώπου από τα πάθη.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου με τίτλο «Η διαχείριση από την Εκκλησία του νόμου για τον πολιτικό «γάμο» των ομοφυλοφίλων», ενώ μιλώντας για το θέμα αυτό παρουσίασε την πνευματική του διάσταση και είπε ότι αναμένουμε τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την περαιτέρω στάση μας. (Δείτε εδώ το άρθρο)

Τέλος, αναφέρθηκε σε τρέχοντα διοικητικά θέματα.

Μετά την Ιερατική Σύναξη ακολούθησε γεύμα για όλους τους Κληρικούς και η διανομή του αφιερωματικού τόμου για τον μακαριστό Μητροπολίτη Σεραφείμ και των πρακτικών των Α´ Καραβαγγελείων.

Φωτογραφία αρχείου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων