26/12/2022 07/01/2023 Την ημέρα που ο «Δεσπότης τίκτεται ως βρέφος, υπό Μητρός Παρθένου», εόρτασαν οι ευλαβείς Καστοριανοί μέσα σε λαμπρό και συνάμα παραδοσιακό κλίμα. Την παραμονή της Δεσποτικής εορτής της του Χριστού Γεννήσεως, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου. Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος οι...
26 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2023 - 1:13

Κλήρος και λαός εόρτασε τα Χριστούγεννα στην Καστοριά

Διαδώστε:
Κλήρος και λαός εόρτασε τα Χριστούγεννα στην Καστοριά

Την ημέρα που ο «Δεσπότης τίκτεται ως βρέφος, υπό Μητρός Παρθένου», εόρτασαν οι ευλαβείς Καστοριανοί μέσα σε λαμπρό και συνάμα παραδοσιακό κλίμα.

Την παραμονή της Δεσποτικής εορτής της του Χριστού Γεννήσεως, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου. Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι του Ιερού και άλλοι Ιερείς της Μητροπόλεως και οι δύο Διάκονοι.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος με αφορμή τα αναγνώσματα της Παλαιάς Διαθήκης της Εορτής, είπε ότι σε αυτά βλέπουμε Ποιος ήταν, είναι και θα είναι ο Υιός της Παρθένου, το Βρέφος της ιερής Φάτνης.

Την ημέρα των Χριστουγέννων, κλήρος και λαός γέμισαν τον Ιερό Καθεδρικό Ναό από την αρχή του Όρθρου, για να ακούσουν τα υπέροχα θεολογικά τροπάρια της Δεσποτικής εορτής. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Την ώρα του κοινωνικού αντί κηρύγματος διαβάστηκε από τον π. Στέφανο Σχοινά, η ποιμαντορική εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου για την Εορτή των Χριστουγέννων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος απευθυνόμενος στον κόσμο, εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή του κόσμου, κυρίως όμως γιατί οι περισσότεροι συμμετείχαν από την αρχή του Πανηγυρικού Όρθρου των Χριστουγέννων. Ευχαρίστησε επίσης τους Ιερείς, τους ιεροψάλτες καθώς και τους επιτρόπους του Ναού για την ετοιμασία της πανηγύρεως.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

25-12-2022 Χριστούγεννα

Την επόμενη ημέρα, δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε κατά το έθος στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού. Στην Θεία Λειτουργία εκκλησιάστικε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Πάνος Κεπαπτσόγλου.

Στον κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την εορτή του Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος μίλησε για την σιωπή που υπηρετεί τον λόγο.

Παρακολουθήστε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων