16/03/2020 16/03/2020 Η εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Καστοριάς. Τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ. Ο φετινός εορτασμός είχε μια ιδιαίτερη χροιά, μιας και ο Ναός που κάθε χρονιά τέτοια ημέρα γέμιζε...
16 Μαρτίου, 2020 - 10:53
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2020 - 9:54

Λίγοι οι πιστοί στην Καστοριά

Διαδώστε:
Λίγοι οι πιστοί στην Καστοριά

Η εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Καστοριάς. Τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο φετινός εορτασμός είχε μια ιδιαίτερη χροιά, μιας και ο Ναός που κάθε χρονιά τέτοια ημέρα γέμιζε από κόσμο, φέτος λόγω της πανδημίας έμοιαζε άδειος.

Λίγοι οι υγιείς πιστοί που μπόρεσαν να παραβρεθούν, καθώς οι περισσότεροι ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες έμειναν στα σπίτια τους υπακούοντας στις εντολές της Πολιτείας, της Ιεράς Συνόδου και της Μητροπόλεως.

Ο π. Μιχαήλ Λιάνος διάβασε το Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου και προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την ευχή των Κολλύβων και παρότρυνε πάλιν και πολλάκις τους πιστούς να επιδοθούν σε έναν αγώνα προσευχής και μετανοίας, υπακούοντας ταυτόχρονα σε όσα οι ειδικοί υποδεικνύουν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων