04/08/2023 04/08/2023 Με την χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού, πραγματοποιήθηκαν και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία, οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας. Αρχικά φιλοξενήθηκαν κορίτσια από τις 4 έως και τις 10 Ιουλίου με αρχηγό την κ. Δέσποινα Σιδηροπούλου και την κ. Αναστασία Λάιου. Έπειτα φιλοξενήθηκαν αγόρια Γυμνασίου – Λυκείου από 19 έως 25 Ιουλίου και αγόρια Δημοτικού από...
04 Αυγούστου, 2023 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2023 - 11:00

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας

Διαδώστε:
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας

Με την χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού, πραγματοποιήθηκαν και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία, οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας.

Αρχικά φιλοξενήθηκαν κορίτσια από τις 4 έως και τις 10 Ιουλίου με αρχηγό την κ. Δέσποινα Σιδηροπούλου και την κ. Αναστασία Λάιου. Έπειτα φιλοξενήθηκαν αγόρια ΓυμνασίουΛυκείου από 19 έως 25 Ιουλίου και αγόρια Δημοτικού από 26 έως 31 Ιουλίου με υπεύθυνο τον Αρχιμ. π. Στέφανο Σχοινά και υπαρχηγό τον κ. Παναγιώτη Λιάνο.

Τα παιδιά που φιλοξενήθηκαν και φέτος στις εγκαταστάσεις του Βογατσικού εντελώς δωρεάν, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την φύση και το βουνό, να αθληθούν παίζοντας ποδόσφαιρο σε 5X5 γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλει, τοξοβολία και διάφορες άλλες αθλοπαιδίες. Έμαθαν να ζούν κοινοτικά μαζί με άλλα παιδιά σεβόμενοι ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου. Ο πρώτος και σημαντικότερος ρόλος όμως της Εκκλησιαστικής Κατασκήνωσης, είναι να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στα διδάγματα και την ζωή της Ορθοδόξου Θεολογίας.

Όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου, ο οποίος προσπάθησε η φιλοξενία των παιδιών να πραγματοποιηθεί εντελώς δωρεάν.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού κ. Πάνο Κεπαπτσόγλου για την παραχώρηση των Κατασκηνωτικών Εγκαταστάσεων αλλά και την προετοιμασία τους προκειμένου να φιλοξενηθούν μικρά παιδιά και έφηβοι.

8-Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας

Θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν στον υπεύθυνο Γραφείου Νεότητας Αρχιμ. Στέφανο Σχοινά για την διοργάνωση όλων των Κατασκηνωτικών περιόδων, τις αρχηγούς κ. Δέσποινα Σιδηροπούλου, κ. Αναστασία Λάιου και κ. Παναγιώτη Λιάνο, τα στελέχη, τον Γυμναστή κ. Ηλία Κυβεντίδη, την κ. Καλλιόπη Μόσχου, του κοινωνικούς λειτουργόυς κ. Βασιλική Παπαναούμ και κ. Χρήστο Μουρατίδη και όλους όσους βοήθησαν για την εύρυθμη λειτουργία της Κατασκήνωσης. Ακόμη, ιδιαίτερες ευχαριστίες στους κ. Δαμιανό Κεφαλά, κ. Πέτρο Γκοσλιόπουλο, κ. Θωμά Εύδο, κ. Κυριάκο Ραφαιλίδη, κ. Χρήστο Βέργο και κ. Παναγιώτη Γκίτσο για την προετοιμασία της Κατασκήνωσης. Ευχαριστίες για τις δωρεές που παραχώρησαν στους κ. Κωνασταντίνος Κωστάρας κ. Απόστολος Βιτανιώτης κ. Αθηνά Γιοβανοπούλου κ. Νίκο Σερσέμη. Ευχαριστίες στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εθελόντριες μαγείρισσες η οποίες φρόντιζαν καθημερινά ώστε οι κατασκηνωτές να τρώνε νόστιμα και υγιεινά, αλλά και την ιατρό κ. Μάντζαρη Μαρία και τον νοσηλευτή κ. Γεώργιο Σμέρνο για την Ιατρική περίθαλψη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων