30/05/2020 30/05/2020 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς τελέστηκε χθες, 29 Μαΐου 2020, Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, στο τέλος της οποίας εψάλλη ιερό μνημόσυνο υπέρ των αοιδίμων προμάχων και υπερασπιστών της Βασιλίδος των πόλεων, Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και των συμπολεμιστών αυτού, ως και πάντων των τελειωθέντων αδελφών ημών κατά την ημέρα εκείνη....
30 Μαΐου, 2020 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2020 - 11:10

Μητρ. Καστορίας: Δυστυχώς οι πολιτειακοί φορείς ξεχνούν την Άλωση

Διαδώστε:
Μητρ. Καστορίας: Δυστυχώς οι πολιτειακοί φορείς ξεχνούν την Άλωση

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς τελέστηκε χθες, 29 Μαΐου 2020, Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, στο τέλος της οποίας εψάλλη ιερό μνημόσυνο υπέρ των αοιδίμων προμάχων και υπερασπιστών της Βασιλίδος των πόλεων, Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και των συμπολεμιστών αυτού, ως και πάντων των τελειωθέντων αδελφών ημών κατά την ημέρα εκείνη.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο λόγο μιλώντας με συγκίνηση για την ιστορική ημέρα εκείνη, η οποία δυστυχώς σήμερα τιμάται κατά κύριο λόγο μόνο από την Εκκλησία, καθώς πολιτειακοί φορείς την ξεχνούν, αγνοώντας αυτήν την σημαδιακή ημερομηνία, την ίδια ώρα που στην Τουρκία πραγματοποιούνται μεγαλοπρεπείς εορτασμοί. Έκανε δε, ειδική μνεία σε όλους αυτούς που με αυτοθυσία έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της Κωνσταντινούπολης και ευχήθηκε του χρόνου, που συμπληρώνονται και 200 έτη από την εθνική μας παλιγγενεσία, να επιτρέψουν οι συνθήκες να τιμηθεί με τις αρμόζουσες εκδηλώσεις και αυτή η ημέρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων