09/06/2020 09/06/2020 Η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας εορτάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ με τους Ιερείς του Ναού και τον Διάκονο Παύλο. Η ακολουθία τελέστηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα της Πολιτείας κι έτσι πιστοί βρέθηκαν, τόσο εντός του Ναού, όσο και εκτός, ακούγοντας τη Θεία...
09 Ιουνίου, 2020 - 18:51
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2020 - 18:53

Μοιράστηκαν τα φύλλα καρυδιάς στο Άργος Ορεστικού

Διαδώστε:
Μοιράστηκαν τα φύλλα καρυδιάς στο Άργος Ορεστικού

Η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας εορτάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ με τους Ιερείς του Ναού και τον Διάκονο Παύλο.

Η ακολουθία τελέστηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα της Πολιτείας κι έτσι πιστοί βρέθηκαν, τόσο εντός του Ναού, όσο και εκτός, ακούγοντας τη Θεία Λειτουργία από τα μεγάφωνα.

Προ της Θείας Κοινωνίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε καταλλήλως για την μεγάλη αυτή εορτή της πίστεώς μας, αναφερόμενος στον λόγο του Αποστόλου στην προς Ρωμαίους επιστολή: «αυτό το Πνεύμα συμμαρτυρεί τω πνεύματι ημών ότι εσμέν τέκνα Θεού». Σημείωσε, δε, ότι το Άγιο Πνεύμα συμμαρτυρεί, συναντιλαμβάνεται και υπερεντυγχάνει υπέρ ημών, ενεργώντας μέσα στις καρδιές μας το ανακαινιστικό του έργο.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε ο Εσπερινός της Πεντηκοστής, κατά τον οποίο μοιράστηκαν φύλλα καρυδιάς, κατά την παράδοση. Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τις ευχές της Γονυκλισίας και το εκκλησίασμα σύσσωμο προσευχήθηκε γονατιστό, ακούγοντας τις υπέροχες θεολογικότατες ευχές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων