30/05/2023 30/05/2023 Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 28 Μαΐου, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νυμφαίου, και με την ευκαιρία του εορτασμού της ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του Αγίου. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου είναι ένας μνημειώδης Ναός, που έχει ανακαινισθεί πρόσφατα με φροντίδα ευπόρων Νυμφαιωτών, με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια,...
30 Μαΐου, 2023 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2023 - 13:05

Νυμφαίο: O Καστορίας Καλλίνικος στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου που ανακαινίσθηκε πρόσφατα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Νυμφαίο: O Καστορίας Καλλίνικος στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου που ανακαινίσθηκε πρόσφατα (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 28 Μαΐου, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νυμφαίου, και με την ευκαιρία του εορτασμού της ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του Αγίου.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου είναι ένας μνημειώδης Ναός, που έχει ανακαινισθεί πρόσφατα με φροντίδα ευπόρων Νυμφαιωτών, με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, από την στατικότητα μέχρι τα έπιπλα και από την αγιογραφία μέχρι την ακουστική.

Στην θεία Λειτουργία συμμετείχε και ο Εφημέριος π. Ιωάννης Ζέζιος και οι Διάκονοι π. Παύλος και π. Παντελεήμων, ενώ έψαλε μικρή χορωδία υπό τον κ. Σωκράτη Κατσιούλη.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο έργο της Α´ Οικουμενικής Συνόδου, μέλος της οποίας ήταν και ο άγιος Νικόλαος.

Μετά την θεία Λειτουργία τελέσθηκαν τα εγκαίνια του «Σπιτιού του Νυμφαίου», όπου συγκεντρώθηκαν παλαιά αντικείμενα, ιστορικής και λαογραφικής αξίας.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Σύλλογος Νυμφαιωτών με πρόεδρο την κ. Μαρία Διδασκάλου, με την συνεργασία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και της πρεσβυτέρας Ηλέκτρας Ζέζιου, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των Αρχών ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Ελένη Γυρίκη, ο Αντιπρόεδρος του Π.Σ. Δ.Μακεδονίας κ.Ιωάννης Λιάστης, ο Πρόεδρος του Νυμφαίου κ. Πέτρος Τζιούτζιας, και επιφανείς Νυμφαιώτες όπως ο πρ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, που είναι και χορηγός του Σπιτιού του Νυμφαίου, ο Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νικόλαος Μέρτζος, ο κ. Δημήτριος Βαράγκης κ.α.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων