13/10/2022 13/10/2022 Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων του Κέντρου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, επί της οδού Μητροπόλεως 106 στην περιοχή της Ομόνοιας. Μετά την ακολουθία του αγιασμού, ο υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Στέφανος Σχοινάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το ενδιαφέρον του για την...
13 Οκτωβρίου, 2022 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2022 - 9:19

Ο Καστορίας Καλλίνικος εγκαινίασε το Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολης

Διαδώστε:
Ο Καστορίας Καλλίνικος εγκαινίασε το Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολης

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων του Κέντρου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, επί της οδού Μητροπόλεως 106 στην περιοχή της Ομόνοιας.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού, ο υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Στέφανος Σχοινάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το ενδιαφέρον του για την Νεότητα, η οποία, όπως είπε, πρώτη αποκτά την δική της στέγη. Ευχαρίστησε επίσης τους δύο Ναούς, Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Γεωργίου, διότι παραχώρησαν το κτίριο στην Ιερά Μητρόπολη προς χρήση.

Στην συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δέσποινα Κοζατσάνη, η οποία ευχαρίστησε τον  Μητροπολίτη Καστορίας για το ότι  το σημαντικό κτήριο άνοιξε τις πύλες του  για την διακονία της νεολαίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Γρηγόριος Γρηγοριάδης, συγχαίροντας τον Σεβασμιώτατο και υπογραμμίζοντας την σημασία της λειτουργίας του νεοκλασσικού αυτού κτιρίου για την πόλη και ιδιαιτέρως για την περιοχή της παλαιάς πόλης και της Ομόνοιας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος στον λόγο του περιέγραψε το κτίριο και την χρήση του, και τον λόγο που τον οδήγησε να δοθεί στην Νεότητα και να στεγάσει τις δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής δεν είχε δικό της χώρο εδώ και 25 χρόνια. Η Αγιογραφία νοίκιαζε ένα υπόγειο. Ενώ δεν υπήρχε αίθουσα για τα παιδιά. Το Κέντρο Νεότητος θα συμβάλει, επίσης, και στο ζωντάνεμα για το υποβαθμισμένο αυτό μέρος της παλαιάς πόλης.

Το κτίριο είναι ζεστό από αρχιτεκτονικής απόψεως, είπε ο Σεβασμιώτατος, και γίνονται προσπάθειες να είναι ζεστό και από άποψη θερμοκρασίας και στην καρδιά του χειμώνα.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας, είπε ακόμη ότι συνεχίζονται οι προσπάθειές του για την ανακαίνιση και του κτιρίου του βιβλιοπωλείου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κέντρο Νεότητος, που θα δοθεί και εκείνο επίσης στην Νεότητα, καθώς και για να πραγματοποιηθούν και άλλα έργα της Ιεράς Μητροπόλεως, ώστε να ωφελείται ο λαός και ιδιαιτέρως η νεότητα.

Ο ιεράρχης ευχαρίστησε τον π. Στέφανο για την προετοιμασία του κτιρίου για τα εγκαίνια, τον μηχανικό κ. Χάρη Μίντσιο, την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για την όλη της βοήθεια στα έργα της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Δήμο Καστοριάς για την χορήγηση των θρανίων και καθισμάτων, τον Καπετάνιο Παναγιώτη Τσάκο και τους συνεργάτες του στην Καστοριά για την προσφορά των κλιματιστικών.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε με ενθουσιασμό την ικανοποίησή του για την λειτουργία του Κέντρο Νεότητος, που επί πλέον θα δώσει ζωντάνια στην περιοχή. Η χαρά του, είπε, θα είναι μεγάλη, καθώς θα το βλέπει κάθε φορά που θα περνά φωτισμένο, περιποιημένο και γεμάτο παιδιά και νέους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης στους μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, προσφέρθηκαν κεράσματα και έγινε ξενάγηση στον χώρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων