13/05/2022 13/05/2022 Με τις Πρεσβυτέρες, τους Νοσηλευτές, τους Μαθητές και με τα Δ.Σ. του Γηροκομείου και του Καλλισθένειου ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος Αναλυτικότερα, την Τετάρτη το απόγευμα, στην Αίθουσα Ταβιθά, μετά τον Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας συναντήθηκε και συζήτησε με τις Πρεσβυτέρες της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος έκανε μια σύντομη εισήγηση, μιλώντας...
13 Μαΐου, 2022 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2022 - 8:56

Ο Καστορίας Καλλίνικος για τη βοήθεια της Πρεσβυτέρας στο έργο του ιερέα

Διαδώστε:
Ο Καστορίας Καλλίνικος για τη βοήθεια της Πρεσβυτέρας στο έργο του ιερέα

Με τις Πρεσβυτέρες, τους Νοσηλευτές, τους Μαθητές και με τα Δ.Σ. του Γηροκομείου και του Καλλισθένειου ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος

Αναλυτικότερα, την Τετάρτη το απόγευμα, στην Αίθουσα Ταβιθά, μετά τον Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας συναντήθηκε και συζήτησε με τις Πρεσβυτέρες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε μια σύντομη εισήγηση, μιλώντας για την αξία του Ιερέως, ο οποίος παρίσταται στον ιερό Θυσιαστήριο και τελεί τα Μυστήρια και ο οποίος ποιμαίνει το ποίμνιο της Ενορίας του, και υπογραμμίζοντας στην συνέχεια τον τρόπο της βοήθειας της Πρεσβυτέρας στο έργο αυτό του συζύγου-Ιερέως.

Ακολούθησε συζήτηση με τις Πρεσβυτέρες και ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την επιθυμία του να πραγματοποιηθούν και άλλες τέτοιες ποιμαντικές συναντήσεις.

Τέλος προσφέρθηκε από τον Ιερό Ναό δεξίωση και δόθηκε σε κάθε Πρεσβυτέρα ένα βιβλίο.

Την Πέμπτη, παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών, το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος στο Νοσοκομείο Καστορίας, μετά από πρόσκληση των Νοσηλευτών.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον εορτάζοντα άγιο Επιφάνιο Κύπρου και για το θεραπευτικό μήνυμα του Ευαγγελίου και απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Νοσηλευτές και τους εργαζομένους του Νοσοκομείου για την προσφορά τους στην κοινωνία.

Στην αρτοκλασία που τελέσθηκε μνημονεύθηκαν οι Νοσηλευτές, Τραυματιοφορείς, Ιατροί, Φαρμακοποιοί, Διοικητικοί υπάλληλοι, Κλιβανείς, Εργαζόμενοι στα παραιατρικά εργαστήρια, Τεχνολόγοι, Ακτινολόγοι, Εργαζόμενοι στις τεχνικές υπηρεσίες, Καθαρίστριες, Τραπεζοκόμοι, Οδηγοί και λοιπό Βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Καστοριάς.

Παρών ήταν και ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γρηγόριος Χάτσιος, ο οποίος ενημέρωσε, με την ευκαιρία, τον Σεβασμιώτατο για το παρήγορο γεγονός της ύφεσης της πανδημίας, αφού πλέον στην κλινική covid του Νοσοκομείου δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής.

Αμέσως μετά το Νοσοκομείο ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο, κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντού κ. Παντελεήμονος Μπέλλου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, προκειμένου να μιλήσει στους μαθητές, στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου. Οι μαθητές χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες, στις τρεις πρώτες και στις τρεις μεγαλύτερες τάξεις του Σχολείου, και έθεσαν πολλές ερωτήσεις στον Σεβασμιώτατο, στις οποίες ο Σεβασμιώτατος απαντούσε επί δίωρο και πλέον.

Οι μαθητές για να ευχαριστήσουν τον Σεβασμιώτατο έψαλαν όλοι μαζί το Χριστός ανέστη και το απολυτίκιο του αγίου Μηνά και τραγούδησαν ένα τραγούδι για την λίμνη της Καστοριάς που έγραψε και μελοποίησε η Μουσικός του Σχολείου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα παιδιά και τα ευλόγησε, συνεχάρη τον Διευθυντή και τους Διδασκάλους για το σημαντικό έργο που επιτελούν και για την άριστη κατάσταση του Σχολείου, και μοίρασε στους μαθητές εικόνες και κεράσματα.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος προήδρευσε στις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων του Γηροκομείου Λαζάρου και Αθηνάς Λ. Ρίζου και του Καλλισθένειου Ιδρύματος.

Δείτε Φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων