21/03/2024 21/03/2024 Πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως, με την χοροστασία του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου και την συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Στο τέλος του Εσπερινού μίλησε ο Σεβασμιώτατος με θέμα «Το φως των εντολών του Χριστού», η οποία είναι η πρώτη από τις ομιλίες...
21 Μαρτίου, 2024 - 8:23
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2024 - 8:31

Ο Καστορίας Καλλίνικος για τις εντολές του Χριστού στον σύγχρονο κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Καστορίας Καλλίνικος για τις εντολές του Χριστού στον σύγχρονο κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως, με την χοροστασία του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου και την συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος του Εσπερινού μίλησε ο Σεβασμιώτατος με θέμα «Το φως των εντολών του Χριστού», η οποία είναι η πρώτη από τις ομιλίες των φετινών Κατανυκτικών Εσπερινών που έχουν κεντρικό θέμα «Το φως στην ορθόδοξη παράδοση».

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τις εντολές του Χριστού, τι είναι, ποιοί είναι οι καρποί τους, μέσα από τις ευαγγελικές αναφορές και με την βοήθεια της πατερικής διδασκαλίας. Μίλησε για τις εντολές του Χριστού, σε σχέση με τον σύγχρονο κόσμο, μέσα από την διδασκαλία του Αγίου Σωφρονίου, και τέλος αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην εντολή για την συγχώρηση των παραπτωμάτων των συνανθρώπων μας.

Τέλος, οι Χριστιανοί έλαβαν την ευχή του Σεβασμιωτάτου και αλληλοσυγχωρήθηκαν, κατά το ευλογημένη αυτή ακολουθία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων