28/04/2023 28/04/2023 Χριστός ανέστη! Οι εκκλησιαστικές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και της Διακαινησίμου Εβδομάδος έχουν δημιουργηθεί και σμιλευθεί στα βάθη των αιώνων από τους Αγίους Πατέρες και τους ιερούς Υμνογράφους, οι οποίοι βίωσαν το Μυστήριο της Σταυρώσεως και Αναστάσεως του Χριστού. Γράφει ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος Ενέδυσαν δε τις Ακολουθίες αυτές με τα λαμπρά ενδύματα της Θεολογίας,...
28 Απριλίου, 2023 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2023 - 15:54

Ο Καστορίας Καλλίνικος για το Πάσχα στην Βυζαντινή Καστοριά (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Καστορίας Καλλίνικος για το Πάσχα στην Βυζαντινή Καστοριά (ΒΙΝΤΕΟ)

Χριστός ανέστη! Οι εκκλησιαστικές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και της Διακαινησίμου Εβδομάδος έχουν δημιουργηθεί και σμιλευθεί στα βάθη των αιώνων από τους Αγίους Πατέρες και τους ιερούς Υμνογράφους, οι οποίοι βίωσαν το Μυστήριο της Σταυρώσεως και Αναστάσεως του Χριστού.

  • Γράφει ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος

Ενέδυσαν δε τις Ακολουθίες αυτές με τα λαμπρά ενδύματα της Θεολογίας, της Χριστολογίας και των Εκκλησιαστικών τεχνών.

Αυτή η Παράδοση των ιερών Ακολουθιών βιώνεται συνέχεια και αδιάλειπτα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και, βεβαίως, στην Καστοριά, η οποία είναι η μικρή Αρχόντισσα του Χριστιανικού Ρωμαικού Κράτους της Νέας Ρώμης Κωνσταντινουπόλεως, του λεγομένου από τους νεώτερους δυτικούς ιστορικούς Βυζαντίου.

Εφέτος, οι συνεργάτες μου, του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, με την βοήθεια του κ. Δημητρίου Τόσκου και του φοιτητή Παναγιώτη Γκίτσου, κατέγραψαν ψηφιακά στιγμές από το Πάσχα στην Καστοριά και τις συνέθεσαν σε ένα 13λεπτο βίντεο, το οποίο δημοσιεύουμε ως μια αγαθή ανάμνηση των εκκλησιασθέντων στους λαμπρούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς και ως μια επί πλέον συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια των Φορέων της Καστοριάς για το «Πάσχα στην Βυζαντινή Καστοριά».

Εύχομαι το βίντεο να είναι καλοτάξιδο και να έχει ωφέλιμους καρπούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων