05/07/2023 06/07/2023 Πανηγύρισε η Μεσοποταμία τους πολιούχους της Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, κατά το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου. Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου. Μετά τον εσπερινό σχηματίσθηκε ιερή λιτανεία της ιεράς εικόνος, προπορευομένων της φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς, των ιεροψαλτών, των ιεροπαίδων και των μελών του πολιτιστικού συλλόγου,...
05 Ιουλίου, 2023 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2023 - 1:50

Ο Καστορίας Καλλίνικος τίμησε τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο στη Μεσοποταμία

Διαδώστε:
Ο Καστορίας Καλλίνικος τίμησε τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο στη Μεσοποταμία

Πανηγύρισε η Μεσοποταμία τους πολιούχους της Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, κατά το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου.

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου.

Μετά τον εσπερινό σχηματίσθηκε ιερή λιτανεία της ιεράς εικόνος, προπορευομένων της φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς, των ιεροψαλτών, των ιεροπαίδων και των μελών του πολιτιστικού συλλόγου, ακολουθούντων του Κλήρου, των εκπροσώπων των Αρχών και φορέων, και του λαού. Αναπέμφθηκαν ιδιαίτερες δεήσεις υπέρ των κατοίκων, των αποδήμων, των φοιτητών και των μαθητών.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καστορίας.

Ο Σεβασμιώτατος στους λόγους του, στον Εσπερινό, αναφέρθηκε στην μεγάλη αξία του χαρίσματος της αποστολής ποιμένων, αλλά και του χαρίσματος του ποιμαίνεσθαι από ποιμένες που αποστέλλει ο Χριστός διά της Εκκλησίας. Κατά την θεία Λειτουργία αναφέρθηκε στην πηγή του Αποστολικού χαρίσματος και κηρύγματος, που είναι η εμπειρία της θεότητος του Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στην Μεσοποταμία, την χαρακτήρισε κέντρο της ενδοχώρας του Δήμου Καστοριάς, και δείκτη υγείας της ακριτικής Επαρχίας, αφού η ανάπτυξή της, σημαίνει και ανάπτυξη της Επαρχίας, ενώ η αποδυνάμωσή της δείχνει την εγκατάλειψη της Επαρχίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων