04/04/2022 04/04/2022 Την Κυριακή 3 Απριλίου επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη κ. Καλλινίκου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, προκειμένου να λειτουργήσει και να ομιλήσει στον λαό κατά τον κατανυκτικό εσπερινό. Το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος χοροστάτησε στον Όρθρο και συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη μας στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, που...
04 Απριλίου, 2022 - 10:14

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων στην Καστοριά

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων στην Καστοριά

Την Κυριακή 3 Απριλίου επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη κ. Καλλινίκου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, προκειμένου να λειτουργήσει και να ομιλήσει στον λαό κατά τον κατανυκτικό εσπερινό.

Το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος χοροστάτησε στον Όρθρο και συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη μας στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, που έχει Εφημέριο τον π. Πασχάλη Μουτζίκη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος στο κήρυγμά του, με αφορμή το Ευαγγέλιο της ημέρας για την θεραπεία του δαιμονιζομένου από τον Χριστό, αναφέρθηκε στα πνευματικά, ψυχικά, σωματικά και κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται από την επίδραση των δαιμόνων, οι οποίοι δεν αφήνουν τον άνθρωπο να πραγματοποιήσει τον σκοπό της δημιουργίας του, που είναι το καθ᾽ ομοίωσιν. Η Εκκλησία μας, με τους Αγίους της, όπως τον άγιο Ιωάννη της Κλίμακος, διασώζει την μέθοδο της απαλλαγής από τις δαιμονικές επιδράσεις και από τα πάθη, με την προσευχή και την νηστεία και με την όλη μεθοδολογία της, που είναι η μέθεξη της καθαρτικής, φωτιστικής και αγιαστικής δυνάμεως του Θεού.

Πριν την απόλυση της θείας Λειτουργίας, και αφού διαβάσθηκαν τα κόλυβα του αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, ο Μητροπολίτης Καστορίας ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Μάξιμο για το ότι αφιέρωσε μια Κυριακή στην Μητρόπολη Καστορίας, ενώ έχει τόσες ποιμαντικές δραστηριότητες στην Μητρόπολή του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος, αντιφωνώντας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καστορίας, του ευχήθηκε δεόντως και συνεχάρη τους ενορίτες για την ευλάβειά τους.

Μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος είχε την ευκαιρία να συζητήσει ενδιαφέροντα θέματα με τον Δήμαρχο του Άργους Ορεστικού και άλλους παράγοντες της πόλεως, και να ξεναγηθεί από τον σε διάφορα βυζαντινά μνημεία της Καστοριάς.

Το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος χοροστάτησε στον κατανυκτικό Εσπερινό και ομίλησε στον λαό με θέμα την θεραπευτική διδασκαλία του αγίου Ιωάννου του Σιναϊτου συγγραφέως της Κλίμακος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος με πυκνό νοημάτων λόγο αναφέρθηκε στην νόσηση και την θεραπεία των γνωστικών οργάνων του ανθρώπου, κυρίως του νού, απ᾽ όπου η ασθένεια επεκτείνεται στους λογισμούς, τις επιθυμίες, στην προσωπική και την κοινωνική ζωή, και χρειάζεται η θεραπεία, όπως περιγράφεται στο βιβλίο Κλίμαξ του οσίου Ιωάννου.

Στην όλη παρουσίαση του θέματός του, εκτός από τον άγιο Ιωάννη της Κλίμακος, ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος χρησιμοποίησε λόγους από Πατέρες όπως τον άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή, τον άγιο Συμεών τον Νέο Θεολόγο, τον άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς κ.α.

Τέλος, στα πλαίσια της επισκέψεώς του στην Καστοριά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμο έδωσε περιεκτική συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων