09/11/2021 09/11/2021 Την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, μετέβη στην περιοχή του Αγίου Βλασίου και συγκεκριμένα στο χωριό Σαργιάδα, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ενοριακό Ναό. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην ύπαρξη και...
09 Νοεμβρίου, 2021 - 9:46
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2021 - 9:32

Ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος σε χωριά του Αγίου Βλασίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος σε χωριά του Αγίου Βλασίου

Την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, μετέβη στην περιοχή του Αγίου Βλασίου και συγκεκριμένα στο χωριό Σαργιάδα, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ενοριακό Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην ύπαρξη και το έργο των Αγίων Αγγέλων του Θεού. Τόνισε, ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να κάμπτεται από τις δυσκολίες, τα πάθη και τους πειρασμούς αλλά να προσβλέπει στα άπειρα αγαθά του Θεού και στην ουράνια βοήθεια.

Τον Σεβασμιώτατο λειτουργό πλαισίωσαν, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής του Αγίου Βλασίου και εφημέριος του Ναού π. Παναγιώτης Σαβελώνας και ο π. Κωνσταντίνος Κοντογιώργος, ενώ εκκλησιάστηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της περιοχής αλλά και πολλοί πιστοί.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό στην νέα αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαργιάδας.

Στην συνέχεια μετέβη στο χωριό Κυπάρισσος, όπου τέλεσε τα θυρανοίξια ενός νέου ναϋδρίου, το οποίο αφιερώθηκε στην Αγία Οσιομάρτυρα Ευδοκία.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη και Ποιμενάρχη κ. Ιερόθεο για την ευλογία να τελέσει την Ιερά Ακολουθία, ευχαρίστησε τους κτήτορας του νέου ναού, τους μηχανικούς και όλους τους συνεργούς και παρευρισκόμενους.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Ασημακόπουλος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων