04/01/2023 04/01/2023 Κοντά στους νέους βρέθηκε τις πρώτες ημέρες του νέου έτους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος. Την δεύτερη ημέρα του έτους, το απόγευμα της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου 2023 ευλόγησε την Βασιλόπιτα σε φοιτητές και φοιτήτριες της Μητροπολιτικής του περιφέρειας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς. Ο Σεβασμιώτατος αφού ευλόγησε την Βασιλόπιτα, μίλησε στους  Νέους για...
04 Ιανουαρίου, 2023 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2023 - 21:41

Ο Μητροπολίτης Καστορίας κοντά στους Νέους

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καστορίας κοντά στους Νέους

Κοντά στους νέους βρέθηκε τις πρώτες ημέρες του νέου έτους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος.

Την δεύτερη ημέρα του έτους, το απόγευμα της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου 2023 ευλόγησε την Βασιλόπιτα σε φοιτητές και φοιτήτριες της Μητροπολιτικής του περιφέρειας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς. Ο Σεβασμιώτατος αφού ευλόγησε την Βασιλόπιτα, μίλησε στους  Νέους για την αγάπη, όπως κηρύσσεται στο Ευαγγέλιο και όπως αυτή αποτυπώνεται σε κείμενα του Αγίου Σωφρονίου του Έσσεξ.

Η Βασιλόπιτα περιείχε τέσσερα φλουριά, έκαστο των οποίων συνοδευόταν από το ποσό των 300 ευρώ.

Αμέσως μετά, στο Κέντρο Νεότητας της Μητροπόλεως (επί της οδού, Μητροπόλεως 106), πραγματοποιήθηκε Νεανικό Γλέντι, εν όψη της νέας χρονιάς. Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να κεραστούν από τα κεράσματα που ετοίμασαν οι υπεύθυνοι του Γραφείου Νεότητας, να ακούσουν ζωντανή μουσική και να χορέψουν.

Ο Σεβασμιώτατος ήταν παρών στην έναρξη για να ευλογήσει του νέους και να ενισχύσει την νέα αυτήν προσπάθεια.

Το απόγευμα Τρίτης 3 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κωσταραζίου, για να κόψει την Βασιλόπιτα για τα παιδιά των Ιερέων της Μητροπόλεως. Μιλώντας στα παιδιά αναφέρθηκε στην αξία της Ιερωσύνης και στην ευλογία να ανήκει κανείς σε Ιερατική οικογένεια.

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 στο Επισκοπείο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας μοίρασε ως Πρόεδρος του Καλλισθένειου Ιδρύματος, υποτροφίες σε αριστούχους μαθητές του νομού Καστοριάς.

Ήταν παρόντες, εκτός από τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος, Βασίλειος Μοσχάκης, Γεώργιος Κίτσιος, Ελευθερία Γκατσιώνη ως εκπρόσωπος του πατέρα της Αθανασίου Γκατσιώνη και η Όλγα Μπέρτσιου.

Επίσης ήταν παρόντες οι δέκα υπότροφοι, που έλαβαν από 500 ευρώ ο καθένας, και οι οικείοι τους.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους υποτρόφους για τους σκοπούς του Ιδρύματος και για την διαχείρισή του και η κ. Όλγα Μπέρτσιου αναφέρθηκε στον Ιδρυτή και στον τρόπο αποδόσεως των υποτροφιών.

Στο τέλος παρατέθηκε μικρή δεξίωση από την Ιερά Μητρόπολη.

    

Περισσότερες Φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων