22/12/2023 22/12/2023 Κατά την τελευταία εβδομάδα προς της εορτής των Χριστουγέννων, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, λειτούργησε και μίλησε στους μαθητές σε εκκλησιασμούς Σχολείων είτε επισκέφθηκε Σχολεία, κατόπιν προσκλήσεως των Εκπαιδευτικών τους. Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε και μίλησε στους μαθητές κατά τους εκκλησιασμούς των Σχολείων: Του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος (18/12), του...
22 Δεκεμβρίου, 2023 - 21:38
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2023 - 21:43

Ο Μητροπολίτης Καστορίας σε Σχολεία της Επαρχίας εν όψει των Χριστουγέννων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καστορίας σε Σχολεία της Επαρχίας εν όψει των Χριστουγέννων

Κατά την τελευταία εβδομάδα προς της εορτής των Χριστουγέννων, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, λειτούργησε και μίλησε στους μαθητές σε εκκλησιασμούς Σχολείων είτε επισκέφθηκε Σχολεία, κατόπιν προσκλήσεως των Εκπαιδευτικών τους.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε και μίλησε στους μαθητές κατά τους εκκλησιασμούς των Σχολείων:

Του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος (18/12), του Γυμνασίου Μανιάκων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (20/12), του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς και του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Καστοριάς (21/12). Επίσης χοροστάτησε και μίλησε στους μαθητές κατά τον εκκλησιασμό του 3ου Λυκείου Καστοριάς, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς (19/12).

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους μαθητές κατά περίσταση, για το νόημα της εορτής των Χριστουγέννων, για την εγγύτητα του Χριστού προς τους ανθρώπους, για την αγάπη του Χριστού στα παιδιά, για τον άγιο Ιγνάτιο Θεοφόρο κλπ.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Καστορίας επισκέφθηκε τα Σχολεία:

Το Δημοτικό Σχολείο Γάβρου (18/12), όπου μίλησε για το νόημα της εορτής και μοίρασε δώρα στους μαθητές. Τα παιδιά του Σχολείου περίμεναν τον Μητροπολίτη, και μάλιστα θυμόντουσαν την υπόσχεσή τους από την προηγούμενη χρονιά και είχαν φέρει μαζί τους τα τρίγωνά τους για να ψάλλουν τα κάλαντα με την ξεχωριστή ζωντάνια που τα διακρίνει.

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μανιάκων (19/12) ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους μαθητές όλων των τάξεων, στην αίθουσα εκδηλώσεων, σχετικά με την εορτή των Χριστουγέννων.

Στο Δημοτικό Σχολείο Μαυροχωρίου (19/12) ο Σεβασμιώτατος άκουσε από τα παιδιά τα κάλαντα, ανάμεσα στα οποία ξεχώρισαν τα τοπικά κάλαντα του χωριού. Ακόμη τον περίμενε μια έκπληξη που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά, δηλαδή έψαλαν τα θεολογικά κάλαντα που έχει γράψει ο ίδιος.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μανιάκων (20/12) ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά που συγκεντρώθηκαν στον μεγάλο διάδρομο του Σχολείου, απαντώντας στις πολλές ερωτήσεις τους.

Στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Καστοριάς (21/12), το οποίο επισκέφθηκε μετά τον εκκλησιασμό τους, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε χριστουγεννιάτικα δωράκια στα παιδιά και άκουσε κάποια τραγούδια τους.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού (22/12) ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε την Χριστουγεννιάτικη εορτή του Σχολείου, που συνδύαζε την επικρατούσα ατμόσφαιρα των εορτών με την παράδοση και το νόημα των Χριστουγέννων με έξυπνους διαλόγους, και ευχήθηκε καταλλήλως στα παιδιά και στους γονείς.

Και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς (22/12) ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε την Χριστουγεννιάτικη εορτή του Σχολείου, με κάλαντα και παιδικό θεατρικό. Και εδώ, όπως στο Μαυροχώρι, τα παιδιά είχαν ετοιμάσει μια έκπληξη για τον Σεβασμιώτατο, δηλαδή έψαλαν τα θεολογικά κάλαντα που έχει συγγράψει.

Σε όλα τα Σχολεία ο Σεβασμιώτατος μίλησε κατάλληλα στα παιδιά, τους μοίρασε κεράσματα και εικόνες, μαζί με τις ευχές του.

Ὁ Μητροπολίτης Καστορίας σέ Σχολεῖα τῆς Ἐπαρχίας ἐν ὄψει τῶν Χριστουγέννων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων