26/11/2022 26/11/2022 Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, επισκέφθηκε τα απομακρυσμένα χωριά του Γράμμου, δίπλα στα σύνορα, συνοδευόμενος από τον π. Ηλία Σίμου και από τον έμπειρο οδηγό της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τα χωριά Λιβαδοτόπι, Γιαννοχώρι, Μονόπυλο και Σλήμνιτσα και επιστρέφοντας το χωριό Στενά. Τα χωριά αυτά, ένδοξα και...
26 Νοεμβρίου, 2022 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2022 - 18:42

Ο Μητροπολίτης Καστορίας στα απομακρυσμένα χωριά του Γράμμου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καστορίας στα απομακρυσμένα χωριά του Γράμμου

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, επισκέφθηκε τα απομακρυσμένα χωριά του Γράμμου, δίπλα στα σύνορα, συνοδευόμενος από τον π. Ηλία Σίμου και από τον έμπειρο οδηγό της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τα χωριά Λιβαδοτόπι, Γιαννοχώρι, Μονόπυλο και Σλήμνιτσα και επιστρέφοντας το χωριό Στενά.

Τα χωριά αυτά, ένδοξα και πολυάριθμα παλαιότερα, σήμερα είναι ακατοίκητα και μόνον το καλοκαίρι παραθερίζουν κάποιοι κάτοικοι και η μόνη παρουσία ανθρώπου είναι ένας κάτοικος και οι στρατιώτες ενός φυλακίου.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τους Ιερούς Ναούς των χωριών, ανέπεμψε δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων στα κοιμητήριά τους, άκουσε από τους συνοδούς του πολλά ιστορικά στοιχεία και αναμνήσεις των παλαιοτέρων και θαύμασε το μοναδικό φυσικό περιβάλλον τους.

Εξέφρασε δε τον έπαινό του προς τους αρμοδίους για το τέλειο οδικό δίκτυο μέχρι το χωριό Μονόπυλο, που κάνει εύκολη την πρόσβαση για τους ενδιαφερομένους στα χωριά αυτά.

Δείτε περισσότερες φωτό ΕΔΩ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων