15/05/2023 15/05/2023 Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 14 Μαΐου 2023, ανήμερα της εορτής του Αγίου Μάρτυρος Θεράποντος πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Λεχόβου, ο οποίος κατέχει τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τέλεσε την αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. π. Στέφανο Σχοινά, τον Εφημέριο π. Μενέλαο Σιώκη και τον...
15 Μαΐου, 2023 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2023 - 19:03

Ο Μητροπολίτης Καστορίας στο Λέχoβο για την εορτή του Αγίου Θεράποντος

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καστορίας στο Λέχoβο για την εορτή του Αγίου Θεράποντος

Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 14 Μαΐου 2023, ανήμερα της εορτής του Αγίου Μάρτυρος Θεράποντος πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Λεχόβου, ο οποίος κατέχει τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τέλεσε την αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. π. Στέφανο Σχοινά, τον Εφημέριο π. Μενέλαο Σιώκη και τον Διάκονο π. Παύλο Λαζόγκα.

Κατά την Θεία Λειτουργία αναγνώσθηκε το γραπτό κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου με θέμα της εορτής της Σαμαρείτιδος, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Άγιο Μάρτυρα Θεράποντα, συνδέοντας το όνομά του με την θεραπεία και τον σκοπό του ανθρώπου.

Στα αναλόγια έψαλαν νέοι του Λεχόβου.

Εκκλησιάσθηκε πλήθος Λεχοβιτών, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Στεφανίδης, η Αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ. Αφροδίτη Καραούλη και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και Φορέων και υποψήφιοι στις Βουλευτικές Εκλογές.

Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε ραδιοφωνικώς από το Ράδιο Λέχοβο και από τον Ρ/Σ της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στο εκκλησιαστικό και λαογραφικό μουσείο του χωριού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων