21/02/2020 21/02/2020 Σε κατάσταση πνευματικού συναγερμού βρέθηκε η Μητρόπολη Καστοριάς την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, καθώς η άφιξη του δεινού ερμηνευτή της Καινής Διαθήκης και του ιερού Χρυσοστόμου Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη συνοδεύτηκε από 3 εισηγήσεις. Το πρωί, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς από τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο και Ιερείς...
21 Φεβρουαρίου, 2020 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2020 - 16:13

Ο π. Δανιήλ Αεράκης στην Μητρόπολη Καστοριάς

Διαδώστε:
Ο π. Δανιήλ Αεράκης στην Μητρόπολη Καστοριάς

Σε κατάσταση πνευματικού συναγερμού βρέθηκε η Μητρόπολη Καστοριάς την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, καθώς η άφιξη του δεινού ερμηνευτή της Καινής Διαθήκης και του ιερού Χρυσοστόμου Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη συνοδεύτηκε από 3 εισηγήσεις.

Το πρωί, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς από τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο και Ιερείς της Μητροπόλεως. Στη συνέχεια, μετά από ένα σύντομο κέρασμα στην αίθουσα του Ναού, ακολούθησε Ιερατική Σύναξη με ομιλητή τον π. Δανιήλ Αεράκη. Θέμα της συνάξεως ήταν τα χαρίσματα στην Εκκλησία και η αξία της λατρείας κατά τον Απόστολο Παύλο.

 

 

Στην Ιερατική Σύναξη, εκτός από τους δύο Μητροπολίτες, βρέθηκαν τόσο οι Ιερείς της Μητροπόλεως Καστορίας όσο και αυτοί της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, πραγματοποιώντας έτσι την πρώτη κοινή Σύναξη και δηλώνοντας εμπράκτως την ουσιαστική ενότητα εντός της Εκκλησίας.

Το μεσημέρι, ο Μητροπολίτης Καστορίας παρέθεσε γεύμα στην Λέσχη Αξιωματικών Καστοριάς σε όλους τους συμμετέχοντες στη Σύναξη αυτή.

 

 

Το απόγευμα στις 6, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος, πραγματοποιήθηκε η Σχολή Γονέων της Μητροπόλεως για τον μήνα Φεβρουάριο, όπου μίλησε ο π. Δανιήλ με θέμα «Οικογένεια – κατ’ οίκον εκκλησία». Ο ομιλητής καθήλωσε το πολυπληθές κοινό, το οποίο στο τέλος απηύθυνε ερωτήσεις και προβληματισμούς στον ομιλητή.

Τέλος, το βράδυ στις 8.15, πραγματοποιήθηκε η τρίτη ομιλία του π. Δανιήλ κατά την τακτική Σύναξη Νέων της Δευτέρας, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Καστοριάς. Εκεί ο ομιλητής ερμήνευσε το αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής του Ασώτου και κυρίως αναφέρθηκε στη φράση : «πάντα μοι έξεστιν, αλλ᾿ ου πάντα συμφέρει». Οι νέοι άκουσαν με προσοχή την ομιλία, μεταφέροντας στο τέλος τους προβληματισμούς τους γύρω από τον τρόπο αντιμετώπισης των σύγχρονων πειρασμών.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων