18/03/2022 18/03/2022 Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενθουσιασμό πραγματοποιείται η αναδιάρθρωση του προγράμματος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως “Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος” που εκπέμπει στους 97.9 fm. Μετά από παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου ο Ραδιοφωνικός μας Σταθμός μεταδίδει κατ΄ αποκλειστικότητα πρόγραμμα από στελέχη και συνεργάτες της Μητροπόλεως. Ήδη από τις πρώτες ημέρες που...
18 Μαρτίου, 2022 - 17:47
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2022 - 20:17

Το ραδιόφωνο της Μητροπόλεως Καστορίας εκπέμπει στην πόλη με δικό του πρόγραμμα

Διαδώστε:
Το ραδιόφωνο της Μητροπόλεως Καστορίας εκπέμπει στην πόλη με δικό του πρόγραμμα

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενθουσιασμό πραγματοποιείται η αναδιάρθρωση του προγράμματος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως “Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος” που εκπέμπει στους 97.9 fm.

Μετά από παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου ο Ραδιοφωνικός μας Σταθμός μεταδίδει κατ΄ αποκλειστικότητα πρόγραμμα από στελέχη και συνεργάτες της Μητροπόλεως.

Ήδη από τις πρώτες ημέρες που ο Ραδιοφωνικός Σταθμός ξεκίνησε το καινούργιο του πρόγραμμα, μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν τόσο τα στελέχη της Μητροπόλεως, όσο Φορείς και Σύλλογοι της Καστοριάς που αγκάλισαν αυτήν την προσπάθεια της Ι.Μ.Κ.

Έτσι το πρόγραμμα του Σταθμού έχει διαμορφωθεί ως εξής:

«Ο Ποιμενικός Αυλός»

Η εκπομπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου κάθε Κυριακή στις 12:00 π.μ

«Στο Φως της Ημέρας του Θεού»

Δίωρη καθημερινή εκπομπή με αποσπάσματα από το συναξάρι της ημέρας, διάφορα εκκλησιαστικά νέα, συνεντεύξεις και ομιλίες με τον δημοσιογράφο Ευάγγελο Παπαδόπουλο.

«Από την Ευωδία των Σύγχρονων Αγίων»

Εκπομπή για τους σύγχρονους Αγίους της Εκκλησίας μας με την κα. Γεωργία Αποστολίδου.

«Αντικατοπτρισμοί»

Η εκπομπή του Μουσείου Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς, με την εκπρόσωπό του, συνταξιούχο εκπαιδευτικό Σόνια Παπασταύρου Ευθυμιάδου.

«Ορθοδοξία και Κακοδοξίες»

Εκπομπή που ενημερώνει και προφυλάσσει από τις αιρέσεις, με τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Λεωνίδα Μπάρδο, εντεταλμένο της Ι.Μ Καστοριάς σε θέματα αιρέσεων.

«Μαγειρέψτε μαζί μας»

Εκπομπή με την κα Αγγελική Μπάρδου, με συνταγές και κυρίως με συμβουλές για το μαγείρεμα του καθημερινού μας φαγητού.

«Ο Καρπός της Ζωής»

Εκπομπή αφιερωμένη στον ευλογημένο καρπό του σιταριοῦ καί τήν Παρασκευή ἐξ αὐτοῦ προσφόρων καί κολλύβων, μέ τήν κά. Ἀργυρώ Κοσμᾶ.

«Περί Υψίστου Ίασης»

Μία εκπομπή με τον Ιερέα και Ιατρό Πρωτοπρεσβύτερο π. Φιλώτα Ταλίδη, με θέματα και συμβουλές για την υγεία.

«Νέοι και Εκκλησία»

Εκπομπή με θέματα για νέους με τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Στέφανο Σχοινά, υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ Καστοριάς.

«Ευαγγελικά Ρήματα Ζωής»

Μία εκπομπή με αναλύσεις και τα μηνύματα που παίρνουμε από τις Ευαγγελικές Περικοπές με την Θεολόγο κα Πελαγία Γαλανού Καραμπέρη.

«Η Τέχνη στον Χριστιανισμό»

Μία εκπομπή με τον Ιερέα και Συντηρητή έργων τέχνης π. Χαράλαμπο Δήμζα, με αναφορές στην τεχνοτροπία κατασκευής των Αγιογραφίων αλλά και γενικότερα την τέχνη στο χώρο της Εκκλησίας.

«Ο Ελληνισμός του Χθες και του Σήμερα»

Ἐκπομπή- ἀφιέρωμα στήν Μικρασιατική Καταστροφή καί ἄλλα ἱστορικά γεγονότα τοῦ Ἑλληνισμοῦ μέ τόν Θεολόγο κ. Μανώλη Κουτσιαύτη.

«Τό Συναξάρι τῶν Χαμένων Ὀνείρων»

Ἐκπομπή μέ θέματα γιά ἐφήβους μέ τήν κά. Κλεονίκη Παυλῆ Κακαγιάννη.

ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

Καθημερινά μεταδίδονται ζωντανά από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς, αλλά και από άλλους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας –κυρίως όταν μεταβαίνει ο Σεβ. Μητροπολίτης- όλες οι Ιερές Ακολουθίες.

Ήδη ο στόχος μας να έχουμε δικό μας ημερήσιο πρόγραμμα εξ΄ολοκλήρου επιτεύχθηκε την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 όταν ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς, από τις 7.00 η ώρα το πρωί, έως τις 9.00 μ.μ το βράδυ, μετέδωσε εξ ολοκλήρου δικό του πρόγραμμα.

Αναμένεται δε η έναρξη τουλάχιστον άλλων επτά νέων εκπομπών, ανάμεσα στις οποίες και ειδική εκπομπή για παιδιά!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων