08/05/2023 08/05/2023 Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε και εφέτος η κατ’ έτος εκδήλωση μνήμης για τον Ταγματάρχη Ιωάννη Παπαρρόδου, που μαζί με τον Άγγελο Βενετσάνο και άλλους δέκα τρεις ανώνυμους στρατιώτες έπεσαν στην μάχη του Δισπηλιού της Καστοριάς, ηρωικώς μαχόμενοι και αμυνόμενοι εναντίον των Γερμανών που κατέκλεισαν τότε την Πατρίδα μας. Το πρωί της Κυριακής του Παραλύτου, τελέσθηκε...
08 Μαΐου, 2023 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2023 - 8:07

Ο Σμύρνης Βαρθολομαίος στα Παπαρρόδεια 2023

Διαδώστε:
Ο Σμύρνης Βαρθολομαίος στα Παπαρρόδεια 2023

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε και εφέτος η κατ’ έτος εκδήλωση μνήμης για τον Ταγματάρχη Ιωάννη Παπαρρόδου, που μαζί με τον Άγγελο Βενετσάνο και άλλους δέκα τρεις ανώνυμους στρατιώτες έπεσαν στην μάχη του Δισπηλιού της Καστοριάς, ηρωικώς μαχόμενοι και αμυνόμενοι εναντίον των Γερμανών που κατέκλεισαν τότε την Πατρίδα μας.

Το πρωί της Κυριακής του Παραλύτου, τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Δισπηλιό της Καστοριάς.

Τους δυο Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Αρχιμ. Ιερεμίας Ξεγάρας ιερομόναχος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και εκπρόσωπος του Μητροπολίτου κ. Συμεών, ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Γεώργιος Καράτζιος και οι διάκονοι π. Παύλος και π. Παντελεήμων.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, μίλησε με αφορμή το θαύμα της του παραλύτου θεραπείας από τον Χριστό και στην σχέση της ασθενείας με το προπατορικό αμάρτημα και στην θεραπευτική δύναμη του Χριστού. Τέλος αναφέρθηκε στις θησίες των δυο ηρώων του πολέμου του 1940, τους οποίους τίμησε το Δισπηλιό.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, κατά την προσφώνηση του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Βαρθολομαίο για την λαμπρή συμμετοχή του στις εκδηλώσεις και των Παπαρροδείων στο Δισπηλιό αλλά και των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν της Οσίας Σοφίας στην Κλεισούρα και συνεχάρει τον πολιτιστικό σύλλογο και το Τοπικό του Δισπηλιού για τις δραστηριότητές τους.

Εν συνέχεια αφού τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο των αγωνιστών, ο Μητροπολίτης Σμύρνης, οι άρχοντες του τόπου και ο λαός, μετέβησαν στην προτομή του ήρωα Ταγματάρχη Ιωάννη Παπαρρόδου, όπου τελέσθηκε Ιερό Τρισάγιο και η κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων