31/03/2023 31/03/2023 Πρόγραμμα υιοθέτησης Βυζαντινών ναϋδρίων: Πρώτες επισκέψεις σχολείων Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού Προγράμματος που εκπονεί η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας «Υιοθετώ ένα βυζαντινό μνημείο», επισκέφτηκαν το μεταβυζαντινό παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου του Καρύδη σήμερα Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, 40 περίπου μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επέλεξαν την πόλη της Καστοριάς όπου και διανυκτέρευσαν για...
31 Μαρτίου, 2023 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2023 - 8:42

Οι μαθητές της Καστοριάς υιοθετούν και ξεναγούνται σε βυζαντινούς ναούς (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Οι μαθητές της Καστοριάς υιοθετούν και ξεναγούνται σε βυζαντινούς ναούς (ΦΩΤΟ)

Πρόγραμμα υιοθέτησης Βυζαντινών ναϋδρίων: Πρώτες επισκέψεις σχολείων

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού Προγράμματος που εκπονεί η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας «Υιοθετώ ένα βυζαντινό μνημείο», επισκέφτηκαν το μεταβυζαντινό παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου του Καρύδη σήμερα Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, 40 περίπου μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επέλεξαν την πόλη της Καστοριάς όπου και διανυκτέρευσαν για την εκπαιδευτική τους εκδρομή.

Την περιήγηση στο μεταβυζαντινό παρεκκλήσιο, έκανε ο Αρχιμ. Στέφανος Σχοινάς ο οποίος πληροφόρησε τους μαθητές για τα ιστορικά στοιχεία του ναού και της περιοχής, την σύνδεση του με ιστορικά πρόσωπα της πόλης, τα αρχιτεκτονικά μέρη και την χρήση τους καθώς και τον τοιχογραφικό διάκοσμο.

Στη συνέχεια οι μαθητές απηύθυναν ερωτήσεις, ενώ στο τέλος η εκπαιδευτικός Μαρία Βαληλή ευχαρίστησε την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας για την πρωτοβουλία σχετικά με τον εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Να σημειωθεί, πως το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση από το Ι.Ε.Π του Υπουργείου Πολιτισμού, είναι πανελλαδικής εμβέλειας και αναμένονται μέχρι το τέλος της σχολικής χρόνιας και άλλα σχολεία εντός και εκτός της περιφέρειας, να επισκεφτούν τους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ναούς της πόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων