15/08/2019 15/08/2019 Στον κατάμεστο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς εορτάστηκε και φέτος το «Πάσχα του καλοκαιριού», η μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Από νωρίς το πρωί, τα θεομητορικά άσματα, οι κανόνες, ο πολυέλεος πλημμύρισαν τον Ιερό Ναό και τις ψυχές όσων παρευρέθησαν στη λειτουργική αυτή πανδαισία. Χοροστατών στον Όρθρο και προεξάρχων στη Θεία...
15 Αυγούστου, 2019 - 22:43
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2019 - 22:44

Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός Καστοριάς

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός Καστοριάς

Στον κατάμεστο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς εορτάστηκε και φέτος το «Πάσχα του καλοκαιριού», η μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Από νωρίς το πρωί, τα θεομητορικά άσματα, οι κανόνες, ο πολυέλεος πλημμύρισαν τον Ιερό Ναό και τις ψυχές όσων παρευρέθησαν στη λειτουργική αυτή πανδαισία.

Χοροστατών στον Όρθρο και προεξάρχων στη Θεία Λειτουργία ο θεοτοκόφιλος Επίσκοπος της Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ο οποίος ως συνήθως βρέθηκε νωρίς στον ναό προκειμένου να αναγνώσει τον Εξάψαλμο και να επιβλέψει το λειτουργικό τυπικό της ημέρας.

Συλλειτουργούντες οι Αρχιμ. Νικόλαος Παπαδόπουλος και Στέφανος Σχοινάς, ο ΓΑΕ Πρωτοπρ. Φώτιος Λεβέντης και ο Διάκονος Αγαθόνικος.

Συνευχόμενοι οι πιστοί Καστοριανοί αλλά και παρεπιδημούντες που θέλησαν να επισκεφτούν τον καταστόλιστο Μητροπολιτικό Ναό και να καταθέσουν την προσευχή τους στην Παναγία.

Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη η ποιμαντορική εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας επί τη πανσέπτω εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου υπό του π. Στεφάνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων