21/08/2019 21/08/2019 Στις 23 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την απόδοση της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης Καστοριάς, το γραφικό, ιστορικό και παλαίφατο αυτό Μοναστήρι του 11ου αιώνος. “Έχουμε απολαύσει μέχρι σήμερα ιδιαίτερη προστασία από την Παναγία κι έχουμε ανάγκη να της καταθέσουμε...
21 Αυγούστου, 2019 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2019 - 14:55

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης 

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης 

Στις 23 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την απόδοση της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης Καστοριάς, το γραφικό, ιστορικό και παλαίφατο αυτό Μοναστήρι του 11ου αιώνος.

“Έχουμε απολαύσει μέχρι σήμερα ιδιαίτερη προστασία από την Παναγία κι έχουμε ανάγκη να της καταθέσουμε αυτά που μας απασχολούν, και ως πρόσωπα και ως κοινωνικά σύνολα. Γι’ αυτό και χρειάζεται να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να συνομιλήσουμε μαζί της εκείνο το βράδυ της εορτής της” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.

Έτσι, την Πέμπτη το βράδυ, 22 προς 23 Αυγούστου, και από ώρα 8.30 μ.μ. έως 1.00 π.μ. θα τελεσθεί Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και με την παρουσία του Ιερού Κλήρου της επαρχίας μας.

“Θα είναι ιδιαίτερη χαρά και ευλογία για όλους η παρουσία και η συμμετοχή σας στην Ιερά Αγρυπνία στο ιστορικό αυτό Μοναστήρι, το οποίο είναι το επίγειο ενδιαίτημα της Παναγίας μας. Έχουμε να πούμε πολλά στην Παναγία εκείνο το βράδυ. Ας προσευχηθούμε για τα πολλαπλά προβλήματα που τυραννούν την ζωη μας, και είμαστε σίγουροι ότι η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας, που είναι και δική μας μητέρα, θα ακούσει την φωνή της καρδιάς των παιδιών της και θα μας χαρίσει πλούσια την χάρη της και την εκπλήρωση των ευγενών επιθυμιών μας” προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων