05/01/2023 05/01/2023 Εν αναμονή της Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστοριάς. Μετά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο η εσπερινή Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο λειτούργησαν οι Ιερείς του Ναού, π. Μιχαήλ και π. Χρήστος και οι Διάκονοι π....
05 Ιανουαρίου, 2023 - 21:28
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2023 - 21:17

Παραμονή των Φώτων στον Άγιο Γεώργιο Καστοριάς

Διαδώστε:
Παραμονή των Φώτων στον Άγιο Γεώργιο Καστοριάς

Εν αναμονή της Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστοριάς.

Μετά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο η εσπερινή Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο λειτούργησαν οι Ιερείς του Ναού, π. Μιχαήλ και π. Χρήστος και οι Διάκονοι π. Παύλος και π. Παντελεήμων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος αγίασε τα ύδατα και τον λαό.

Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο εκκλησίασμα για την προετοιμασία μας για την εορτή των Θεοφανείων και ευχήθηκε κατάλληλα.

Στον Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο

Αμέσως μετά την προεόρτια Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, συνοδευόμενος από τον οδηγό του κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο επισκέφθηκε στην Φλώρινα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο για να ανταλλάξουν ευχές για το Άγιο Δωδεκαήμερο και για το νέον έτος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων