18/03/2023 18/03/2023 Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ.Καλλίνικος έκανε περιοδεία από τις 11 έως τις 17 Μαρτίου 2023 στους Αμπελόκηπους, τον Άγιο Νικάνορα, την Ιεροπηγή και το Βαρικό αφουγκράσθηκε τον παλμό του ποιμνίου του και συνομίλησε με νέους Στους Αμπελόκηπους Το Σάββατο 11 Μαρτίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Καλλίνικος μετέβει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμπελοκήπων...
18 Μαρτίου, 2023 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2023 - 14:49

Περιοδεία του Καστορίας Καλλίνικου στους Αμπελόκηπους, τον Άγιο Νικάνορα, την Ιεροπηγή και το Βαρικό

Διαδώστε:
Περιοδεία του Καστορίας Καλλίνικου στους Αμπελόκηπους, τον Άγιο Νικάνορα, την Ιεροπηγή και το Βαρικό

Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ.Καλλίνικος έκανε περιοδεία από τις 11 έως τις 17 Μαρτίου 2023 στους Αμπελόκηπους, τον Άγιο Νικάνορα, την Ιεροπηγή και το Βαρικό αφουγκράσθηκε τον παλμό του ποιμνίου του και συνομίλησε με νέους

Στους Αμπελόκηπους

Το Σάββατο 11 Μαρτίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Καλλίνικος μετέβει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμπελοκήπων Καστοριάς, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, με αφορμή την εορτή της Αγίας Θεοδώρας Βασίλισσα της Άρτης.

Στην Ενορία των Αμπελοκήπων τιμάται ιδιαίτερα η Αγία Θεοδώρα, αφού στον Ιερό Ναό φυλάσσεται ένα τμήμα Ιερού Λειψάνου της Αγίας, το οποίο είχε δωρήσει ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ και έτσι κάθε χρόνο συρρέουν οι ενορίτες για να τιμήσουν την συμπολιούχο του χωριού. Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του μίλησε για την Οσία Βασίλισσα Θεοδώρα ώς πρότυπο γυναίκας συζύγου και μητέρας και ιδιαιτέρως ως πρότυπο γυναίκας της Ρωμηοσύνης.

Τον Ιεράρχη στην Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν, ο εφημέριος της Ενορίας π.Γρηγόριος Τερζόπουλος και ο διάκονος π.Παύλος , ενώ στα ιερά αναλόγια έψαλλαν οι Ιερόψαλτες του Ιερού Ναού. Στο τέλος της Θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα εορταστικά κόλλυβα της Αγίας.

Εκκλησιασμοί Σχολείων
Την Τετάρτη 15 Μαρτίου ε.ε., ο Σεβ.Μητροπολίτης κ.Καλλίνικος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.
Κατά την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία εκκλησιάσθηκε το 2ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά με αφορμή τις ανησυχίες και τις αγωνίες που έχει προκαλέσει σε αυτά το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα, τονίζοντας το θέμα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της απόγνωσης και του συνδυασμού πίστεως, ελπίδος και αγάπης.

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβει στην Ιεροπηγή, όπου τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουρργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.
Στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ελευθέριος Συτιλίδης, ο Εφημέριος της Ενορίας π. Γεώργιος Καραγιαννίδης, ο π. Πέτρος Σαρακαλαϊτζίδης, ὁ π. Λάζαρος Καραβασίλης και ο διάκονος π. Παύλος.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την διπλή αγάπη, προς τον Θεό και τον άνθρωπο, όπως την δίδαξε και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, που πέρασε και κήρυξε στην Ιεροπηγή. Παρότρυνε δε τους ενορίτες της Ιεροπηγής, που απολαμβάνουν τα δώρα του Θεού στον όμορφο τόπο τους, να έχουν και τις δύο αυτές αγάπες.

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου, εορτή του Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού, ο Σεβασμιώτατος μετέβει μέσα από τους χιονισμένους δρόμους στο χωριό Βαρυκό, όπου τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Τον Σεβασμιώτατο στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν οι ιερείς π.Σταύρος Λαζάρου, π.Χαράλαμπος Μαστορίδης, π.Βασίλειος Σωτηρίου, ο εφημέριος του χωριού π.Λάζαρος Σίμος και οι διάκονοι π.Παύλος και π.Παντελεήμων.

Στα ιερά αναλόγια έψαλλαν ο π.Σεραφείμ Στογιάννου μαζί με τους ψάλτες του Ναού ενώ εκκλησιάσθηκαν οι Αρχές του τόπου, οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου του χωριού καθώς και πολλοί ενορίτες.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο εκκλησίασμα και ιδιαίτερα στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, για το ανάγνωσμα της ημέρας, για τον κατακλυσμό του Νώε και για τον Άγιο Αλέξιο, τον άνθρωπο του Θεού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων