28/05/2022 29/05/2022 Την παρελθούσα εβδομάδα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος εκτός από τις καθημερινές συναντήσεις του με τους Χριστιανούς της Μητροπόλεως στο γραφείο του ή στους χώρους εργασίας τους, συμμετείχε και στις εξής ποιμαντικές και κοινωνικές εκδηλώσεις: -Την Τρίτη 24 Μαΐου το πρωί υποδέχθηκε και ξενάγησε στο Επισκοπείο τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς, που φέρει...
28 Μαΐου, 2022 - 21:06
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2022 - 1:21

Πλούσια η πρόσφατη ποιμαντική δράση του Μητροπολίτη Καστορίας

Διαδώστε:
Πλούσια η πρόσφατη ποιμαντική δράση του Μητροπολίτη Καστορίας

Την παρελθούσα εβδομάδα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος εκτός από τις καθημερινές συναντήσεις του με τους Χριστιανούς της Μητροπόλεως στο γραφείο του ή στους χώρους εργασίας τους, συμμετείχε και στις εξής ποιμαντικές και κοινωνικές εκδηλώσεις:

-Την Τρίτη 24 Μαΐου το πρωί υποδέχθηκε και ξενάγησε στο Επισκοπείο τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς, που φέρει το όνομα του ήρωα Μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη.

-Την Τρίτη το απόγευμα υποδέχθηκε στο Επισκοπείο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο, διερχόμενο από την Καστοριά, και συζήτησαν διάφορα εκκλησιαστικά θέματα.

-Την Τετάρτη το πρωί μίλησε στους Ιερείς Μητροπόλεώς, κατά την Ιερατική Σύναξη του Μαίου, και συζήτησε θέματα της ποιμαντικής τους διακονίας.

-Την Πέμπτη 26 Μαΐου το πρωί, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Αρχιμ. π. Στέφανο Σχοινά, επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο στην Φλώρινα, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του και με τους συνεργάτες του θέματα συνεργασίας σε τεχνικό επίπεδο. Κατά την συνάντηση υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο Μητροπόλεων για την υλοποίηση προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τα έργα συντήρησης Ιερών Ναών και Μονών.

-Το απόγευμα της Πέμπτης συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. π. Φώτιο Λεβέντη και τον Διάκονο π. Παύλο, ταξίδευσε στην Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στην επίσημη εναρκτήρια συνεδρίαση του Διεθνούς Συνεδρίου προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, για τα τριάντα χρόνια της Πατριαρχείας του.

-Την Παρασκευή 27 Μαΐου το πρωί λειτούργησε στο παρεκκλήσι του αγίου Ιωάννου του Ρώσου, που βρίσκεται κάτω από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστοριάς. Μίλησε για την σημασία του ησυχασμού, τον οποίον στήριξε ο άγιος Γρηγόριος Παλαμάς και ο οποίος ησυχασμός στην συνέχεια στήριξε το Γένος κατά την Τουρκοκρατία, αναδεικνύοντας Νεομάρτυρες και Νέους Ομολογητές, όπως τον άγιο Ιωάννη που ομολόγησε στο Προκόπι της Καππαδοκίας. Αναφέρθηκε δε και στον Καππαδόκη μεγάλο θεολόγο π. Ιωάννη Ρωμανίδη, που μας δίδαξε για τα θέματα αυτά.

-Μετά την θεία Λειτουργία δέχθηκε στο γραφείο του Χριστιανούς που συμμετείχαν στην θεία Λειτουργία και τον ενημέρωσαν για σημαντικά πνευματικά γεγονότα.

-Το απόγευμα της Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού επισκέφθηκαν τον κατασκηνωτικό χώρο για να τον επιθεωρήσουν εν όψει των κατασκηνωτικών περιόδων της Ιεράς Μητροπόλεως, που θα γίνουν τον Ιούλιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων