12/12/2021 13/12/2021 Την εκκλησιαστική περίοδο μεταξύ των εορτών του αγίου Νικολάου και του αγίου Σπυρίδωνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος συνέχισε την ποιμαντική του δραστηριότητα. Αναλυτικά: Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου χοροστάτησε στον Εσπερινό του αγίου Νικολάου στο υπέροχο Ναύδριο Αγίου Νικολάου οδού Βαλαλά -ένα από τα δεκατρία Ναύδρια του Αγίου Νικολάου στην Καστοριά- το οποίο φροντίζει...
12 Δεκεμβρίου, 2021 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2021 - 1:47

Πλούσια η πρόσφατη ποιμαντική δράση του Μητροπολίτη Καστορίας

Διαδώστε:
Πλούσια η πρόσφατη ποιμαντική δράση του Μητροπολίτη Καστορίας

Την εκκλησιαστική περίοδο μεταξύ των εορτών του αγίου Νικολάου και του αγίου Σπυρίδωνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος συνέχισε την ποιμαντική του δραστηριότητα.

Αναλυτικά:

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου χοροστάτησε στον Εσπερινό του αγίου Νικολάου στο υπέροχο Ναύδριο Αγίου Νικολάου οδού Βαλαλά -ένα από τα δεκατρία Ναύδρια του Αγίου Νικολάου στην Καστοριά- το οποίο φροντίζει σήμερα ο Νικόλαος Κούστας, όπως παρέλαβε την παράδοση αυτή από την μητέρα του Αλκιθέα Κούστα.

Την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου το πρωί τέλεσε την θεία Λειτουργία στο άρτι ανακαινισθέν Ναύδριο του Αγίου Νικολάου στού Ρέζα, στην παλαιά πόλη της Καστοριάς, το Ντολτσό. Ήταν η πρώτη θεία Λειτουργία μετά από δύο χρόνια ανακαινιστικών εργασιών. Η θεία Λειτουργία και οι ομιλίες του Σεβασμιωτάτου, του π. Στεφάνου, της Εφόρου Αρχαιοτήτων κ. Ανδρομάχης Σκρέκκα και της κ. Παρασκευής Δούκη μαγνητοσκοπήθηκαν και θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο ως ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για τα εκκλησάκια της Καστοριάς.

Μετά την θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό στο Λαογραφικό Μουσείο του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Γυναικών επίσης στην παλαιά πόλη της Καστοριάς.

Και αμέσως μετά τέλεσε τον αγιασμό στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς, μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη ιατρού κ. Δέσποινας Κοζατσάνη, με την οποία είχε ενδιαφέρουσα συζήτηση και η οποία του παρουσίασε τους συνεργάτες της.

Την Τρίτη επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο, που βρίσκεται στην γειτονιά της Μητροπόλεως. Τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής κ. Νικόλαος Ηλιάδης, μίλησε με τους δασκάλους και τους μαθητές, δέχθηκε τις πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις τους, έλαβε συμβολικά δώρα και τους μοίρασε γλυκά και εικόνες.

Έπειτα είχε συνάντηση με τον σύλλογο καρκινοπαθών και με Ιερείς της Μητροπόλεως.

Το απόγευμα της Τρίτης ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. π. Στέφανο Σχοινά, επισκέφθηκε στην Φλώρινα τον Σεβ. Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, περνώντας μέσα από το χιονισμένο Πισοδέρι, όπου είχαν μια πολύ καλή συζήτηση και ανταλλαγή δώρων.

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου τελέσθηκε η τελευταία από τις θείες Λειτουργίες που τελέσθηκαν στα πλαίσια του Σαρανταλείτουργου στα βυζαντινά εκκλησάκια της Καστοριάς της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού, από τον Αρχιμ. π. Στέφανο και τον Διάκονο π. Παύλο. Πρόκειτο για το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Ο π. Στέφανος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την συμμετοχή του στο Σαρανταλείτουργο στα παρεκκλήσια της Ενορίας τους και τους Ενορίτες που ψάλλουν και φροντίζουν για την ευπρέπεια των Ναύδρίων.

Ακολούθησε στο γραφείο άλλη μια ενημέρωση του Σεβασμιωτάτου επί θεμάτων διοικήσεως και διαχειρίσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου της πόλεως.

Το απόγευμα της Τετάρτης, παραμονή της εορτής της Αγίας Άννης, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Φανερωμένης στην Αγία Κυριακή. Εκεί έγινε υποδοχή από την μοναχή Ευφημία, από τους Ιερείς που εξυπηρετούν την Ιερά Μονή, π. Ελευθέριο, π. Κωνσταντίνο και π. Πέτρο, και από τους προσκυνητές από τα γειτονικά χωριά και από την Καστοριά. Μετά την υποδοχή, ακολούθησε κέρασμα και συζήτηση στο Αρχονταρίκι και ο εσπερινός της εορτής στο Εκκλησάκι της Αγίας Άννης.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πλατεία Ομονοίας στην Καστοριά για να παραστεί στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου. Πρόκειται για μια εκδήλωση του Δήμου, με την συμμετοχή των παιδιών του μουσικού σχολείου, που με θερμοκρασία κοντά στο μηδέν με τις φωνές τους και τις λύρες τους έδωσαν το έναυσμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Την Πέμπτη της Αγίας Άννης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την θεία Λειτουργία στην Κορησό, όπου είναι εφημέριος ο π. Διονύσιος Παπαιωαννίδης. Εκεί, εκτός από τους πιστούς και τις τοπικές αρχές, εκκλησιάσθηκε και το Γυμνάσιο Κορησού και ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους μαθητές καταλλήλως.

Μετά την θεία Λειτουργία μετέβη στην Κοζάνη για επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη, με τον οποίον είχαν πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ο οποίος του παρουσίασε τους συνεργάτες του.

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία της παράδοσης και παραλαβής της διοίκησης της Μοίρας Σταθμού Έγκαιρης Προειδοποίησης της Πολεμικής Αεροπορίας στο χιονισμένο Βίτσι. Μίλησε καταλλήλως στους παρόντες Αξιωματικούς και Σμηνίτες της Αεροπορίας, άκουσε τους λόγους τους, συζήτησε μαζί τους και συνεννοήθηκαν και για άλλες επισκέψεις με αφορμή διάφορες εκδηλώσεις της Μοίρας.

Το Σάββατο το πρωί τέλεσε τα εγκαίνια του κοιμητηριακού παρεκκλησίου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού. Ήταν τα πρώτα εγκαίνια που τέλεσε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, με συνθήκες χειμώνος, και εξέφρασε την χαρά του γι᾽ αυτό. Παρών ήταν ο κ. Πάνος Κεπατσόγλου με την σύζυγό του, και αρκετοί Αργείτες.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, παραμονή της Κυριακής των Προπατόρων και της εορτής του αγίου Σπυρίδωνος, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αμπελοχωρίου. Ήταν παρόντες ο Βουλευτής κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Μάνος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Άργους Ορεστικού, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, τα αδέλφια Γρηγοριάδη δωρητές της Ιεράς Μητροπόλεως και πολλοί πιστοί.

Το πρωί της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον νεόδμητο και περικαλλέστατο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, στον οποίο υπάρχει και παρεκκλήσι του αγίου Σπυρίδωνος, όπου υπηρετούν ο Αρχιμ. π. Γεώργιος Ράνιος και ο Πρωτοπρ. π. Πασχάλης Μουτζίκης. Μετά την ευλόγηση των κολλύβων, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την πρώτη του χειροθεσία σε Αναγνώστη του ευλαβούς ενορίτου του ως άνω Ναού, κ. Ιωάννου Τσέα. Στο τέλος ο π. Πασχάλης προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους όλων των Ενοριτών και του προσέφερε ένα δώρο, ενώ τα παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας του απήγγειλαν ένα ποίημα και του προσέφεραν συμβολικά δώρα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος συνεχάρη τους δύο Ιερείς και όλους τους Αργείτες και τους δωρητές, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον μακαριστό προκάτοχό του κυρό Σεραφείμ, ο οποίος αγαπούσε την ευπρέπεια των Οίκων του Θεού, κοπίασε για τις ανεγέρσεις Ιερών Ναών και έκανε πολλά εγκαίνια.

Μετά την θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Δημαρχείο Άργους Ορεστικού, όπου ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, με τον οποίο είχαν μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση, αντάλλαξαν συμβολικά δώρα και γνώρισε τους συνεργάτες του. Και αμέσως μετά πέρασαν από τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, επισκέφθηκε τα καταστήματα, μίλησε με τους καταστηματάρχες και τους πελάτες τους και τους μοίρασε αναμνηστικές εικόνες.

 

 

Δείτε το σχετικό φωτογραφικό άλμπουμ:

2021 - Από τον άγιο Νικόλαο στον άγιο Σπυρίδωνα

***

Παράρτημα

Προσφώνηση Ἐφημερίου Κορησοῦ, π. Διονυσίου Παπαϊωαννίδη

Κορησός, 9 Δεκεμβρίου 2021

«Σεβασμιώτατε!

Καλῶς ἤρθατε στήν Ἐνορία μας. Σᾶς ὑποδεχόμαστε μέ μεγάλη χαρά καί ἀγάπη, γιατί στό πρόσωπό σας βλέπουμε τόν Ἐπίσκοπο, τόν πατέρα μας, πού θά μποροῦμε νά ἀκουμπᾶμε στίς δυσκολίες μας, νά τοῦ ἐκφράζουμε τούς προβληματισμούς μας, ἀλλά κυρίως τόν ἄνθρωπο πού θά μᾶς ἐμπνέει πνευματικά καί θά μᾶς ὁδηγεῖ σέ ὁδούς σωτηρίας, ὅπως ἄλλωστε εἶναι καί ὁ σκοπός σας νά εἶστε ῾῾εἰς τύπον καί τόπον Χριστοῦ῾῾.

Σεβασμιώτατε!

Ἡ Κορησός εἶναι Ἁγιοτόκος, γιατί ἐδῶ γεννήθηκαν καί μεγάλωσαν οἱ δύο Ἅγιοι τῆς Ἐκκλησίας μας, ὁ ἅγιος Θεοδόσιος, ἡγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Φιλοθέου Ἁγίου Ὄρους καί μετέπειτα Μητροπολίτης Τραπεζοῦντος, καί ὁ Ἅγιος Διονύσιος κτίτωρ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Διονυσίου Ἁγίου Ὄρους. Εἶναι μεγάλη ἡ εὐλογία καί ἰδιαίτερη ἡ τιμή γιά ὅλους τούς ἁπανταχοῦ Κορησιῶτες, οἱ δύο αὐτοί Ἅγιοι. Κάθε χρόνο τιμοῦμε ἰδιαιτέρως τήν μνήμη τους, πραγματοποιώντας καί διάφορες ἐκδηλώσεις κατά τήν ἡμέρα τῆς ἑορτῆς τους. Στόν ἅγιο Διονύσιο ἄλλωστε ἔχουμε κάνει καί περικαλλῆ Ἱερό Ναό.

Ὅμως τιμοῦμε ἰδιαιτέρως καί τόν ἅγιο Γεώργιο, στόν ὁποῖο ἔχουμε ἀφιερώσει δύο Ναούς, ἕναν μικρό παλαιό καί ἕναν μεγαλοπρεπῆ νεώτερο. Τόν ἔχουμε προστάτη τοῦ χωριοῦ μας. Πολλές εἶναι οἱ μαρτυρίες τῶν Κορησιωτῶν γιά παρεμβάσεις καί ἐμφανίσεις τοῦ Ἁγίου, τόσο κατά τήν διάρκεια τοῦ πολέμου τοῦ 1940 ὅσο καί ἀργότερα.

Ἀκόμη ἔχουμε καί τόν πολιοῦχο μας τόν Ἅγιο Χαράλαμπο, ὁ ὁποῖος ἔσωσε τούς ἀποδήμους Κορησιῶτες τῆς Κωνσταντινούπολης στίς ἀρχές τοῦ 19ου αἰώνα, ἀπό τήν ἐπιδημία τῆς πανώλης, ὕστερα ἀπό προσευχή καί παράκληση πού ἔγινε στό ὄνομά του. Ἔκτοτε ὅλοι οἱ Κορησιῶτες τιμοῦν πανηγυρικά τήν μνήμη του, ἀλλά καί τοῦ ἀφιερώσαμε καί ἕναν Ἱερό Ναό τοῦ ὁποίου τά ἐγκαίνια πρῶτα ὁ Θεός σύντομα θά τελέσετε.

Σεβασμιώτατε!

Ἀκούσαμε τόν ἐνθρονιστήριο λόγο σας καί πραγματικά χαρήκαμε γι᾽ αὐτά πού μᾶς εἴπατε καί μᾶς ἐκφράζουν ἀπόλυτα.

Ἄλλωστε, δέν μᾶς ἤσασταν ἄγνωστος, σᾶς γνωρίζαμε μέσῳ τοῦ πνευματικοῦ σας πατρός κ. Ἱεροθέου, Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου, ἕναν ἐξαιρετικό καί σύγχρονο θεολόγο τῆς Ἐκκλησίας μας.

Οἱ λόγοι του εἶναι καταπληκτικοί καί πολύ ὠφέλιμοι, εἶναι κυριολεκτικά μιά πνευματική ὄαση.

Παρακολουθούσαμε τά διαδικτυακά του κηρύγματα κάθε Δευτέρα ἀνελιπῶς.

Εἴδαμε καί ἀκούσαμε ὅμως καί δικά σας κηρύγματα σέ ναούς πού ἐπισκεπτόσασταν ὡς πρωτοσύγκελλος, ἀλλά καί λόγους σας σέ διάφορες ἐκκλησιαστικές ἐκδηλώσεις τῆς πρώην μητροπόλεώς σας.

Διακρίναμε τό ἐκκλησιαστικό ἦθος καί τήν ἁπλότητα τοῦ χαρακτήρα σας καθώς καί τό ταπεινό σας φρόνημα, σπάνια χαρίσματα στίς ἡμέρες μας.

Κατόπιν τῶν ἀνωτέρω πιστεύουμε ἀκράδαντα ὅτι διαθέτετε ὅλα ἐκεῖνα τά γνωρίσματα πού χρειάζεται νά ἔχει ἕνας Ἱεράρχης τῆς Ἐκκλησίας μας, ὥστε ἡ ποιμαντορία του νά εἶναι ἄξια τῆς ἀποστολῆς του.

Ἔτσι, λοιπόν, σᾶς εὐχόμαστε ὁλόψυχα καί ἀπό καρδίας ὁ Θεός νά σᾶς ἀξιώσει νά ποιμαίνετε τήν Μητρόπολή μας ἀξίως γιά πολλά-πολλά χρόνια καί μέ πολλούς πνευματικούς καρπούς.

Τώρα θά θέλαμε νά σᾶς δώσουμε ἐκ μέρους τῆς Ἐνορίας μας καί κάποια δῶρα εἰς ἔνδειξη σεβασμοῦ καί ἀγάπης πρός τό πρόσωπό σας, ἀλλά καί ὡς ἐνθύμιο τῆς πρώτης ἐπίσκεψης στήν Ἐνορία μας.

Νά εἶστε ΑΞΙΟΣ!».

*

Προσφώνηση Ἐφημερίου Ἁγίου Νεκταρίου Ἄργους Ὀρεστικοῦ, π. Πασχάλη Μουτζίκη

Ἄργος Ὀρεστικόν, 12 Δεκεμβρίου 2021

«Σεβασμιώτατε πάτερ καί δέσποτα, Σεπτέ ποιμενάρχα τῆς θεοσώστου ἐπαρχίας Καστορίας κ.κ. Καλλίνικε

σεβαστοί Πατέρες

κύριε Δήμαρχε

ἐκπρόσωποι τῶν Ἐνόπλων Δυνάμεων καί τῶν Σωμάτων Ἀσφαλείας

ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ Ἀδελφοί!

Ἡ σημερινή ἡμέρα εἶναι ἡμέρα χαρᾶς. Κυριακή, Ἀναστάσιμη θεία Λειτουργία καί ἑορτή τοῦ ἁγίου Σπυρίδωνος. Ἀλλά καί ἡμέρα γιορτῆς γιά τήν Ἐνορία τοῦ ἁγίου Νεκταρίου. Σήμερα εἴμαστε ὅλοι ἐδῶ γιά νά καλωσορίσουμε καί νά εὐχηθοῦμε μέσα ἀπό τήν καρδιά μας στόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Καλλίνικο, ἡ εὐλογία τοῦ Κυρίου νά συνοδεύει τήν ποιμαντορία του, νά τόν φωτίζει καί νά τόν προστατεύει.

Σεβασμιώτατε,

Μέ πίστη, βαθειά ἐκτίμηση, εἰλικρινῆ αἴσθηση σεβασμοῦ καί μεγάλη συγκίνηση ἔχω τήν τιμή νά σᾶς καλωσορίσω στήν Ἐνορία τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου, τοῦ ἁγίου τῆς ὑπομονῆς, ῾῾τοῦ ἀνθρώπου τοῦ Θεοῦ῾῾.

Αὐτός ὁ περίλαμπρος Ναός μέ τά παρεκκλήσια, τοῦ Ἁγίου Ἀρσενίου τοῦ Καππαδόκου, τοῦ Ἁγίου Σάββα τοῦ ἐν Καλύμνῳ, τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος, τῶν Ἁγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου τοῦ ἐκ Σαμαρίνης καί Γεωργίου τοῦ Καστοριέως, τοῦ Ἁγίου Ἀμφιλοχίου τοῦ Πατμίου, αὐτή ἡ Ἐνορία σήμερα σᾶς καλωσορίζει, Σεβαστέ μας Πατέρα, εὐχόμενη τό ποιμαντικό σας ἔργο νά εἶναι πλούσιο, σέ μιά ἐποχή μεγάλων ἀμφισβητήσεων καί προσδοκιῶν!

Ἡ ἔλευσή σας, Σεβασμιώτατε, ἁπαλύνει τήν θλίψη μας, γιά τήν ἀπρόσμενη ἀπώλεια τοῦ Μακαριστοῦ προκατόχου σας κυροῦ Σεραφείμ καί ἀναζωπυρώνει τήν προσμονή μας, γιά μιά νέα ἐποχή ἑνότητας, συνεργασίας, πνευματικότητας καί κοινωνικῆς προσφορᾶς.

Προκαταλαμβάνοντας τήν ἐπιτυχία τοῦ δύσκολου καί πολυεπίπεδου ἔργου Σας, εἴμαστε βέβαιοι ὅτι ἡ πνευματική Σας συγκρότηση, ἡ παιδεία σας, τό θρησκευτικό Σας ἦθος, ἡ ψυχική σας εὐγένεια, ἡ ἐκκλησιαστική σας ἐμπειρία καί ἡ πραότητα τοῦ χαρακτήρα Σας, μέ τήν ὁποία ἡ Χάρη τοῦ Θεοῦ σᾶς προίκισε, καί τά ὁποῖα δέν κρατήσατε γιά τόν ἑαυτό Σας, ἀλλά τά ἀφιερώσατε στόν Θεό καί σέ ὅλους ἐμᾶς, θά συμβάλουν σέ αὐτή.

Σέ μιά περίοδο δυσκολιῶν καί διάχυτης ἀνασφάλειας, οἱ ὁλόψυχες εὐχές ὅλων μας, νά εἶναι τά ἔτη Σας μεστά ἀπό τήν Χάρη τοῦ Θεοῦ, πολύκαρπα καί εἰρηνικά, νά συντροφεύουν τό δύσκολο καί εὐθυνοφόρο ἔργο πού ἐπωμίζεστε. Θά εἴμαστε δίπλα Σας καί Σᾶς θέλουμε δίπλα μας, Σεβαστέ μας Πατέρας, μέ λόγια καί μέ ἔργα, ἀρωγό στόν καθημερινό προσωπικό καί συλλογικό ἀγώνα μας.

Σᾶς δίνουμε σήμερα τήν καρδιά μας, καί καταθέτουμε στό ὠμοφόριό σας ὅλη τήν Ἱερατική διακονία καί ζωή μας, προκειμένου ἀπό κοινοῦ ἐσεῖς ὡς Ἐπίσκοπος-Πατέρας, κι ἐμεῖς οἱ Πρεσβύτεροι ὡς ἐργάτες τοῦ Ἀμπελώνα τοῦ Κυρίου, νά συνεργασθοῦμε θυσιαστικά γιά τήν σωτηρία αὐτοῦ τοῦ πονεμένου λαοῦ.

Σᾶς εὐχόμαστε νά ἔχετε ὑγεία καί ἔτη πολλά. Νά ποιμαίνετε τόν λαό τοῦ Θεοῦ στήν ἱστορική Βυζαντινή καί εὐλογημένη Μητρόπολη Καστορίας, πού σᾶς ἔταξε ἡ Χάρη Του, καί σᾶς παρακαλοῦμε νά συμπεριλαμβάνετε στίς ἀρχιερατικές εὐχές Σας καί προσευχές σας τήν ταπεινή Ἐνορία μας καί τούς εὐσεβεῖς Χριστιανούς της.

Σεβασμιώτατε,

Μαζί μέ τίς ὁλόψυχες εὐχές μας, ἐπιτρέψτε μου ἐκ μέρους τοῦ συνεφημερίου μου π. Γεωργίου, τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Συμβουλίου καί ὅλων τῶν Ἐνοριτῶν νά σᾶς προσφέρουμε ἕνα ἐγκόλπιο πού ἀπεικονίζει τόν ἅγιο Νεκτάριο, νά σᾶς προστατεύει καί νά σᾶς φωτίζει, γιά μιά εὐλογημένη διακονία στήν Ἱερά Μητρόπολη Καστορίας.

Ἐπιτρέψτε μας τέλος, ὡς Ποιμένα καί Πνευματικό μας Πατέρα νά ἀναφωνήσουμε ΑΞΙΟΣ!».

*

Ποίημα κατηχητικοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Νεκταρίου Ἄργους Ὀρεστικοῦ γιά τόν Σεβ. Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο

Ἡ Καστοριά μας τώρα πιά

ἔχει νέο Μητροπολίτη

ἄξιος νά εἶναι καί σοφός

τοῦ τόπου μας πολίτης.

 

Στήν Ἔδεσσα γεννήθηκε,

Νικόλαος βαφτίστηκε,

σπούδασε, ἔγινε δάσκαλος

καί στά σχολεῖα μάχιμος.

 

Καλλίνικος ὀνομάστηκε

κι ἔγινε ἀρχιμανδρίτης

κι ἀργότερα ἐκλέχτηκε

κι εἶναι Μητροπολίτης.

 

Δέν βρίσκω λόγια νά σᾶς πῶ

γιά τά χαρίσματά του,

τήν λεβεντιά καί ἀρχοντιά

πού ἔχει στήν καρδιά του.

 

Εὐχόμαστε στόν Κύριο

νά τοῦ χαρίζει ὑγεία,

γιά νά προσφέρει κι αὐτός

πολλά στήν Ἐκκλησία

καί νά ᾽ναι πάντα ἀρωγός

τούτης τῆς Ἐνορίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων