20/06/2020 20/06/2020 Το Χιλιόδενδρο Καστοριάς έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενεί το ιερό λείψανο του Αγίου Νεομάρτυρος Βασιλείου, ο οποίος μαρτύρησε στον τόπο αυτό και η μνήμη του τιμάται αύριο, 21 Ιουνίου. Φέτος, για πρώτη φορά μετά την επίσημη αγιοκατάταξή του, διοργανώθηκε εβδομάδα λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου από την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας. Καθημερινά προσφερόταν η Θεία...
20 Ιουνίου, 2020 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2020 - 15:03

Πρώτος εορτασμός του Αγίου Βασιλείου Χιλιόδενδρου Καστορίας

Διαδώστε:
Πρώτος εορτασμός του Αγίου Βασιλείου Χιλιόδενδρου Καστορίας

Το Χιλιόδενδρο Καστοριάς έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενεί το ιερό λείψανο του Αγίου Νεομάρτυρος Βασιλείου, ο οποίος μαρτύρησε στον τόπο αυτό και η μνήμη του τιμάται αύριο, 21 Ιουνίου. Φέτος, για πρώτη φορά μετά την επίσημη αγιοκατάταξή του, διοργανώθηκε εβδομάδα λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου από την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Καθημερινά προσφερόταν η Θεία Ευχαριστία, ψαλλόταν Παράκληση, ενώ τελέστηκε και το ιερό Ευχέλαιο.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε προεόρτιος Ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, παρουσία πλήθους Ιερέων και του πιστού λαού, οι οποίοι με τάξη παρέμειναν έως αργά στον Ναό προσευχόμενοι στον Άγιο Βασίλειο.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως και έδωσε βαρύτητα στη σημασία της αγιότητας μέσα στην Εκκλησία και ιδιαίτερα στις κρίσιμες ημέρες που ζούμε.

Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουνίου και αύριο, Κυριακή 21 Ιουνίου, θα κλείσει ο εορταστικός αυτός κύκλος με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία, ακολουθίες που θα μεταδοθούν από τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Πειραϊκής Εκκλησίας και τον τοπικό Σταθμό της Καστοριάς, προκειμένου οι απανταχού πιστοί να μπορούν να συμπροσευχηθούν στον τοπικό μας Άγιο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων