02/01/2022 02/01/2022 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε η εορτή του Μεγάλου Βασιλείου και της πρώτης του νέου έτους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς. Την παραμονή τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου και με τη συμμετοχή των Κληρικών του ως άνω Ναού. Στον Όρθρο της εορτής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ....
02 Ιανουαρίου, 2022 - 11:10
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2022 - 11:11

Πρωτοχρονιά στην Καστοριά

Διαδώστε:
Πρωτοχρονιά στην Καστοριά

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε η εορτή του Μεγάλου Βασιλείου και της πρώτης του νέου έτους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς.

Την παραμονή τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου και με τη συμμετοχή των Κληρικών του ως άνω Ναού.

Στον Όρθρο της εορτής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Συλλειτούργησαν οι Εφημέριοι του Ναού, Αρχιμ. Στέφανος Σχοινάς και Πρωτ. Φώτιος Λεβέντης, καθώς και οι Διάκονοι Παύλος, Φώτιος και Παντελεήμων.

Ο Αρχιμ. Στέφανος Σχοινάς ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Πρωτοχρονιάς του Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη η Δοξολογία επί τη πρώτη του νέου έτους και πραγματοποιήθηκε η ευλόγηση της Βασιλόπιτας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καταλλήλως στους πιστούς που προσήλθαν στον Ιερό Ναό και διένειμε το αντίδωρο και τα ευλογημένα αρτίδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων