24/02/2023 24/02/2023 Την έμπρακτη στήριξή της προς τις πολύτεκνες οικογένειες της πατρίδας μας έδειξε για ακόμη μία φορά η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Μετά τις εκδηλώσεις σε Βέροια και Καρδίτσα την περασμένη Κυριακή σειρά έλαβε η βράβευση των Πολυτέκνων της Καστοριάς κατά την ετήσια εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Λέσχη Αξιωματικών Καστοριάς παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας...
24 Φεβρουαρίου, 2023 - 11:21
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2023 - 11:29

Στήριξη στις Πολύτεκνες οικογένειες της Καστοριάς από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Στήριξη στις Πολύτεκνες οικογένειες της Καστοριάς από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Την έμπρακτη στήριξή της προς τις πολύτεκνες οικογένειες της πατρίδας μας έδειξε για ακόμη μία φορά η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Μετά τις εκδηλώσεις σε Βέροια και Καρδίτσα την περασμένη Κυριακή σειρά έλαβε η βράβευση των Πολυτέκνων της Καστοριάς κατά την ετήσια εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Λέσχη Αξιωματικών Καστοριάς παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου και εκπροσώπων του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού. 

Κατά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας και η βράβευση υπερπολύτεκνων οικογενειών που ανακηρύχθηκαν πολύτεκνες κατά τα έτη 2020 – 2021 και 2022. Επίσης, βραβεύτηκαν τα τέκνα των πολυτέκνων οικογενειών που αρίστευσαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και τα τέκνα πολύτεκνων οικογενειών που εισήχθησαν στα ΑΕΙ της χώρας, κατά  τα έτη 2020 – 2021 και  2022.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου και τη χορηγία του Καθηγούμενου της  Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Γέροντος Εφραίμ. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των αρχών και φορέων της πόλης.

Η στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών αποτελεί μία πρωτοβουλία στο πλαίσιο του ιεραποστολικού έργου που επιτελεί η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαοδίου. Η κρίσιμη περίοδος που διάγει η πατρίδας μας με την μείωση του πληθυσμού και την υπογεννητικότητα που πλέον έχει καταστεί εθνικό ζήτημα, επιβάλλεται η ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων