06/11/2021 06/11/2021 Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 3 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί η τελετή της Ενθρόνισης του νέου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας αναφέρει: Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας ανακοινώνεται ότι η ενθρόνιση...
06 Νοεμβρίου, 2021 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2021 - 9:45

Στις 13/11 η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καστορίας

Διαδώστε:
Στις 13/11 η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καστορίας

Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 3 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί η τελετή της Ενθρόνισης του νέου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας αναφέρει:

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας ανακοινώνεται ότι η ενθρόνιση του νέου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 3 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών η υποδοχή θα γίνει στον προαύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού. Κατόπιν εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού θα πραγματοποιηθεί η τελετή της Ενθρονίσεως, τηρουμένων των μέτρων προστασίας κατά της εξαπλώσεως της πανδημίας του κορωνοϊού και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος την περασμένη Τετάρτη 3/11, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος δεν θα παραστεί στην Ενθρόνιση, δίνοντας το καλό παράδειγμα για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Κατόπιν τούτου, τον Μακαριώτατο με Συνοδική Απόφαση ορίσθηκε να εκπροσωπήσει ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ.

 

Φωτογραφία Αρχείου: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων