01/02/2021 01/02/2021 Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου θα τελεσθεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Καστορίας κυρού Σεραφείμ, ο οποίος εκοιμήθη στις 29 Δεκεμβρίου 2020.  Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Νικόλοας Γιαννουσάς, ανέφερε “κάθε βράδυ στις 22:00 και μέχρι 6 Φεβρουαρίου (40ημερο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ) θα...
01 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2021 - 8:12

Στις 6 Φεβρουαρίου το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Καστορίας

Διαδώστε:
Στις 6 Φεβρουαρίου το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Καστορίας

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου θα τελεσθεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Καστορίας κυρού Σεραφείμ, ο οποίος εκοιμήθη στις 29 Δεκεμβρίου 2020. 

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Νικόλοας Γιαννουσάς, ανέφερε “κάθε βράδυ στις 22:00 και μέχρι 6 Φεβρουαρίου (40ημερο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ) θα αναμεταδίδονται τα τελευταία Απόδειπνα της ζωής του Μεγάλου Ιεράρχου της Καστοριάς, μαζί με τις αντίστοιχες ομιλίες του.

Βιογραφικό του μακαριστού Ιεράρχη 

Ο μακαριστός κυρός Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης) Παπακώστας γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσης. Φοίτησε στη Ριζάρειο Σχολή Αθηνών και εν συνεχεία στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική, από την οποία απεφοίτησε το 1983, και έπειτα σπούδασε την Ιερά Επιστήμη στη Θεολογική Σχολή Αθηνών, λαβών το πτυχίο το έτος 1987. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1983 και Πρεσβύτερος το 1987.

Υπηρέτησε ως Διάκονος, Εφημέριος – Ιεροκήρυξ και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων, και εκεί ανέπτυξε πλούσια ποιμαντική δράση, κηρυγματικό και πνευματικό έργο και ιδιαίτερη ποιμαντική δραστηριότητα στον τομέα της νεότητας και της Ιεράς Εξομολογήσεως.

Παράλληλα υπηρέτησε ως Διευθυντής Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στην Ιερά Σύνοδο ως υπεύθυνος Πρωτοκόλλου αρχικώς και από του έτους 1990 ως Γραμματεάς αυτής έως της ημέρας της εις Επίσκοπον εκλογής του. Μητροπολίτης Καστοριάς χειροτονήθηκε την 5η Οκτωβρίου 1996.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων