02/09/2022 02/09/2022 Ανήμερα της εορτής του Αγίου Μάρτυρος Μάμαντος και του Αγίου Ιωάννη του Νηστευτή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Καστοριάς, με τον π. Χρήστο Μεσημέρη και τον Διάκονο π. Παύλο. Το Εκκλησάκι αυτό το φροντίζει η οικογένεια του κ. Αθανασίου Γκιμουρτζίνα, η οποία φρόντισε μαζί...
02 Σεπτεμβρίου, 2022 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2022 - 17:48

Στον Άγιο Στέφανο Καστοριάς για την εορτή του Αγίου Μάμα

Διαδώστε:
Στον Άγιο Στέφανο Καστοριάς για την εορτή του Αγίου Μάμα

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Μάρτυρος Μάμαντος και του Αγίου Ιωάννη του Νηστευτή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Καστοριάς, με τον π. Χρήστο Μεσημέρη και τον Διάκονο π. Παύλο.

Το Εκκλησάκι αυτό το φροντίζει η οικογένεια του κ. Αθανασίου Γκιμουρτζίνα, η οποία φρόντισε μαζί με τον π. Χρήστο για όλες τις λεπτομέρειες της θείας Λειτουργίας και μετά την απόλυση έκανε το σπίτι της “αρχονταρίκι” για τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στον βίο του αγίου Μάρτυρος Μάμα, που γεννήθηκε στην φυλακή, έμεινε αμέσως ορφανός και μαρτύρησε σε ηλικία 15 ετών. Ανέφερε δε και αποσπάσματα του λόγου του Μεγάλου Βασιλείου στον Μάρτυρα.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας διαβάσθηκαν τα κόλλυβα του Αγίου, ενώ ο Σεβασμιώτατος μίλησε καταλλήλως στα παιδιά και τους νέους που εκκλησιάσθηκαν.

Η θεία Λειτουργία στα ιστορικά αυτά Εκκλησάκια με τις μοναδικές αγιογραφίες είναι η ζωή τους, γιατί η θεία Λειτουργία τα δημιούργησε, τα συντηρεί και τα νοηματοδοτεί.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων