17/04/2024 17/04/2024 Το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, με αφορμή την εβδομάδα των ιερατικών κλίσεων, πραγματοποιήθηκε η σύναξη των ιεροπαίδων της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας. Το απόγευμα του Σαββάτου, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου, τον οποίον πλαισίωσαν οι ιερόπαιδες με τα ράσα και τις στολές τους, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων της Μητροπόλεως. Στην...
17 Απριλίου, 2024 - 8:04

Σύναξη Ιεροπαίδων Ι.Μ. Καστορίας

Διαδώστε:
Σύναξη Ιεροπαίδων Ι.Μ. Καστορίας

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, με αφορμή την εβδομάδα των ιερατικών κλίσεων, πραγματοποιήθηκε η σύναξη των ιεροπαίδων της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου, τον οποίον πλαισίωσαν οι ιερόπαιδες με τα ράσα και τις στολές τους, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων της Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην υπηρεσία των παιδιών και των νέων μέσα στον Ιερό Ναό, η οποία υπάρχει στην παράδοσή μας. Ανέφερε συγκεκριμένα τον Προφήτη Σαμουήλ, τον Τίμιο Πρόδρομο που πήγαινε στους μοναχούς στην έρημο, την Κυρία Θεοτόκο, τον όσιο Δαβίδ τον Γέροντα, τον άγιο Σάββα τον εν Καλύμνω. Επίσης, αναφέρθηκε στην δική του διακονία στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης, πλησίον του Αγίου Καλλινίκου. Συνεχάρη τα παιδιά και τους γονείς τους και τους ευχήθηκε στην ζωή τους να μη στενοχωρήσουν τον Θεό, όπως ο Προφήτης Σαμουήλ, και αν συμβεί αυτό να το διορθώνουν με την μετάνοια, και να αξιωθούν να υπηρετήσουν Αγίους.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλα τα παιδιά ως ευλογία το βιβλίο του, ενώ ο Ιερός Ναός δεξιώθηκε τους ιερόπαιδες στην αίθουσά του.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων