03/07/2021 03/07/2021 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας των Αγίων Πάντων, την περασμένη Κυριακή, τελέστηκε το εξάμηνο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας, κυρού Σεραφείμ, καθώς και δέηση για τους απόστρατους της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την οποία αναγνώστηκε και η σχετική διαταγή του Αρχηγού του Σώματος. Όλα έγιναν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην περιοχή Νταηλάκη...
03 Ιουλίου, 2021 - 19:26
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2021 - 19:24

Τελέστηκε στην Καστοριά το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη

Διαδώστε:
Τελέστηκε στην Καστοριά το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας των Αγίων Πάντων, την περασμένη Κυριακή, τελέστηκε το εξάμηνο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας, κυρού Σεραφείμ, καθώς και δέηση για τους απόστρατους της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την οποία αναγνώστηκε και η σχετική διαταγή του Αρχηγού του Σώματος.

Όλα έγιναν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην περιοχή Νταηλάκη της Καστοριάς από τον τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος προέστη στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη συνάξει των Αγίων Πάντων.

Εκτός των Ιερέων του Ναού, συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόλαος Γιαννουσάς και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Φώτιος Λεβέντης.

Ο Σεβασμιώτατος διηκόνησε το κήρυγμα του θείου λόγου, αναφερόμενος στη σημασία της εορτής των Αγίων Πάντων, ενώ εξήρε και την προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ.

Πλήθος κόσμου πέρασε το κατώφλι του Ιερού Ναού όλες τις ημέρες της Πανηγύρεως, τόσο για να συμμετέχει στις Ιερές Ακολουθίες, όσο και για να προσκυνήσει τα χαριτόβρυτα λείψανα τα οποία είχαν τεθεί προς αγιασμό των πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων