13/06/2023 13/06/2023 Η τελετή λήξης των μαθημάτων αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας με διδασκάλους τον π. Γεώργιο Χουζούρη και την κ. Θεανώ Τριανταφυλλίδου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, στην αίθουσα της αγιογραφίας που βρίσκεται στο Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο π. Γεώργιος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, για το μεγάλο...
13 Ιουνίου, 2023 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2023 - 14:40

Τελετή λήξης μαθημάτων αγιογραφίας στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:
Τελετή λήξης μαθημάτων αγιογραφίας στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Η τελετή λήξης των μαθημάτων αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας με διδασκάλους τον π. Γεώργιο Χουζούρη και την κ. Θεανώ Τριανταφυλλίδου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, στην αίθουσα της αγιογραφίας που βρίσκεται στο Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο π. Γεώργιος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, για το μεγάλο του ενδιαφέρον για την αγιογραφία, που εκφράσθηκε και με την παραχώρηση της μεγάλης και φωτεινής αίθουσας του Κέντρου Νεότητος, όπου και γίνονται τα μαθήματα αγιογραφίας από το τρέχον εκκλησιαστικό έτος. Έπειτα τόνισε την αξία της εκκλησιαστικής αυτής τέχνης και ευχαρίστησε τους μαθητές, μικρούς και μεγάλους, για την επιμέλειά τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος μίλησε για την απόφασή του να παραδώσει το ανακαινισμένο αλλά έρημο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως επί της ομωνύμου οδού της Καστοριάς, στην Νεότητα και μάλιστα την άνω αίθουσα στην αγιογραφία. Όπως και για την μέριμνά του, με την πολύτιμη βοήθεια του Ιδρύματος Παναγιώτη Τσάκου, να ανακαινίση και το απέναντι κτίριο, του βιβλιοπωλείου -που τώρα είναι έρημο εκτός από το μικρό κατάστημα που φιλοξενεί το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως- ώστε να δοθεί και εκείνο στην Νεότητα. Αυτό το θεωρεί πολύ σημαντικό για την παλαιά πόλη της Καστοριάς και μάλιστα για την οδό Μητροπόλεως και την πλατεία Ομονοίας, που είναι το κέντρο, αλλά δυστυχώς έχει ερημώσει.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος μίλησε για την δογματική βάση της ορθόδοξης αγιογραφίας, που είναι η μοναδική στον κόσμο και θα παραμείνει μοναδική, γιατί μόνο οι Ορθόδοξοι πιστεύουν στον Σεσαρκωμένο Θεό Λόγο, στην θέωση των ανθρώπων και στην τιμητική προσκύνηση των ιερών εικόνων. Κάλεσε μάλιστα τους μαθητές, μικρούς και μεγάλους, όχι απλώς να γίνουν αγιογράφοι, αλλά να γίνουν αγιογραφίες, που είναι και ο σκοπός του ανθρώπου.

Ο π. Γεώργιος παρουσίασε όλα τα έργα των μαθητών και ο Σεβασμιώτατος του ζήτησε να πραγματοποιηθεί έκθεση των έργων αυτών κατά το ερχόμενο εκκλησιαστικό έτος.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τα αριστεία και τις βεβαιώσεις στους μαθητές και ακολούθησε δεξίωση.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

2023 - Λήξη μαθημάτων αγιογραφίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων