30/12/2021 30/12/2021 Διαδικτυακό θεολογικό μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας κυρό Σεραφείμ, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων με την έμπνευση και προτροπή του Προέδρου του ΔΣ της, κ. Ηρακλή Ρεράκη, Ομοτίμου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Συντονιστής του...
30 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:20
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2021 - 13:21

Θεολογικό Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Καστορίας κυρό Σεραφείμ

Διαδώστε:
Θεολογικό Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Καστορίας κυρό Σεραφείμ

Διαδικτυακό θεολογικό μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας κυρό Σεραφείμ, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων με την έμπνευση και προτροπή του Προέδρου του ΔΣ της, κ. Ηρακλή Ρεράκη, Ομοτίμου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Συντονιστής του θεολογικού μνημοσύνου ήταν ο κ. Ρεράκης και ομιλητές οι κάτωθι :

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος

Ο κ. Θωμάς Ιωαννίδης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ

Ο κ. Χαράλαμπος Μπούσιας, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπ. Δυτ. Αττικής

Κατά την εκδήλωση, οι ομιλητές με ιδιαίτερα θερμά λόγια σκιαγράφησαν την προσωπικότητα και το πλούσιο έργο του μακαριστού, και στάθηκαν κυρίως στις πολυπληθείς αρετές που τον χαρακτήριζαν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων