20/09/2022 20/09/2022 Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου  2022 τη μνήμη των Αγίων Κοδράτου, Σαββατίου και Δοριμέδοντος, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον ιστορικό και Βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου Καζνίτση που βρίσκεται στην πλατεία Ομονοίας στην Καστοριά. Μαζί με τον ιεράρχη λειτούργησαν οι π. Στέφανος Σχοινάς και ο Διάκονος π. Παύλος ενώ έψαλαν οι...
20 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:42
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2022 - 22:08

Την επέτειο από τη χειροτονία του σε Διάκονο γιόρτασε στον Άγ. Νικόλαο Καζνίτση ο Καστορίας

Διαδώστε:
Την επέτειο από τη χειροτονία του σε Διάκονο γιόρτασε στον Άγ. Νικόλαο Καζνίτση ο Καστορίας

Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου  2022 τη μνήμη των Αγίων Κοδράτου, Σαββατίου και Δοριμέδοντος, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον ιστορικό και Βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου Καζνίτση που βρίσκεται στην πλατεία Ομονοίας στην Καστοριά.

Μαζί με τον ιεράρχη λειτούργησαν οι π. Στέφανος Σχοινάς και ο Διάκονος π. Παύλος ενώ έψαλαν οι Εφημέριοι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Ο Μητροπολίτης ανέλυσε έναν λόγο του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου από το Συμβουλευτικό Εγχειρίδιο, το οποίο του είχε δώσει ο Πνευματικός του πατέρας ως εφόδιον για την ιερατική του πορεία και είπε πως τέλεσε την Θεία Λειτουργία καθώς την ημέρα αυτή έχει επέτειο από την εις Διάκονον χειροτονία του. Κλήρος και λαός ευχήθηκαν στον μητροπολίτη ‘’Άξιος’’. Στη συνέχεια ο Καστορίας  ευχήθηκε να είναι πάντα άξιο το ποίμνιο που η χάρη του Θεού τον εξέλεξε να ποιμάνει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων