10/11/2019 10/11/2019 Στην πόλη του Άργους Ορεστικού τιμάται κατ’ έτος ο συμπολιούχος Άγιος Νεκτάριος. Επίκεντρο των εορτασμών ο περίλαμπρος ναός του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος αποτελεί την 2η ενορία της πόλεως μετά την πολιούχο Αγία Παρασκευή. Πλήθος κόσμου προσέτρεξαν τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία να προσκυνήσουν τα Τίμια Λείψανα και την Ιερά Εικόνα του...
10 Νοεμβρίου, 2019 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2019 - 11:39

Το Άργος Ορεστικό τίμησε τον συμπολιούχο του

Διαδώστε:
Το Άργος Ορεστικό τίμησε τον συμπολιούχο του

Στην πόλη του Άργους Ορεστικού τιμάται κατ’ έτος ο συμπολιούχος Άγιος Νεκτάριος. Επίκεντρο των εορτασμών ο περίλαμπρος ναός του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος αποτελεί την 2η ενορία της πόλεως μετά την πολιούχο Αγία Παρασκευή.

Πλήθος κόσμου προσέτρεξαν τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία να προσκυνήσουν τα Τίμια Λείψανα και την Ιερά Εικόνα του Αγίου, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την ιδιαίτερη τιμή που απολαμβάνει ο Άγιος στην ακριτική αυτή περιοχή της πατρίδος μας.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Καστορίας κ. Σεραφείμ. Πλέον των 40 Ιερέων συμμετείχαν στην ακολουθία. Ο Μητροπολίτης Καστορίας προσφώνησε τους Αρχιερείς, τους άρχοντες του τόπου και τον ευλαβή λαό, ενώ τη διακονία του θείου κηρύγματος ανέλαβε ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Ιερό Ναό, καθώς τον παρακολούθησε ως Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Καστορίας εκ θεμελίων. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο λαμπρό παράδειγμα ζωής και αρετής του Αγίου Νεκταρίου, αναλύοντας την αρετή της συγχωρητικότητας τον διακατείχε. Κατέληξε τον λόγο του με το μήνυμα του Αγίου σήμερα : “Συγχωρήστε και αγαπήστε”!

Την κυριώνυμη ημέρα, Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στον Όρθρο και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Καστορίας κ. Σεραφείμ. Προ της Θείας Κοινωνίας, ο Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος κήρυξε στον λαό του Θεού που πλημμύρισε τον πανηγυρίζοντα Ναό. Στον λόγο του ο Επίσκοπος της λιθούπολης των Μετεώρων, αφού ευχαρίστησε τον επιχώριο Επίσκοπο για την πρόσκληση, μίλησε για τον Άγιο Νεκτάριο ως φορέα της ορθοδόξου παραδόσεως και της ζώσας πίστεως στον Θεό, που τον κατέστησε δοχείο της θείας χάριτος. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην πληθώρα παραδειγμάτων από την θαυματουργική παρουσία του Αγίου, ήδη από την πρώτη στιγμή της κοιμήσεώς του στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Μετά την ευλόγηση του περίτεχνου κολλύβου, φιλοτεχνημένου από τον π. Βασίλειο Μπογιατζή, πραγματοποιήθηκε σύντομη λιτανεία των Τιμίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού και στα προπύλαια πραγματοποιήθηκε η απόλυση και η διανομή του αντιδώρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων