11/01/2023 12/01/2023 Τον Άγιο Θεοδόσιο Μητροπολίτη Τραπεζούντας, με καταγωγή από την Κορησό της Καστοριάς, εόρτασε με κάθε λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας. Της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορήσου. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη λειτούργησαν οι π. Βασίλειος Σωτηρίου, π. Πασχάλης Σωτηρόπουλος, π....
11 Ιανουαρίου, 2023 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2023 - 0:52

Τον Άγιο Θεοδόσιο, Μητροπολίτη Τραπεζούντας τίμησε η Ι.Μ. Καστορίας

Διαδώστε:
Τον Άγιο Θεοδόσιο, Μητροπολίτη Τραπεζούντας τίμησε η Ι.Μ. Καστορίας

Τον Άγιο Θεοδόσιο Μητροπολίτη Τραπεζούντας, με καταγωγή από την Κορησό της Καστοριάς, εόρτασε με κάθε λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορήσου.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη λειτούργησαν οι π. Βασίλειος Σωτηρίου, π. Πασχάλης Σωτηρόπουλος, π. Γεώργιος Τσιτσής, π. Διονύσιος Παπαιωανίδης καθώς και οι διάκονοι της Μητροπόλεως.

Στην πανηγυρική αυτή Θεία Λειτουργία εκκλησιάστηκαν το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Σχολείο Κορησού. Ο Σεβασμιώτατος στο Κήρυγμα του αναφέρθηκε στον Άγιο Θεοδόσιο ως τέκνο της Κορησού, που είχε παιδεία, αρετές και χαρίσματα που στην ζωή της Εκκλησίας μας είναι αναφαίρετα.

Στο τέλος ευλόγησε τα κόλυβα εις τιμή και μνήμη του Αγίου Θεοδοσίου του εκ Κορησού και ευχήθηκε στους μικρούς μαθητές να έχουν παιδεία και αρετές.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ακολούθησε κέρασμα του ενοριακού Φιλοπτώχου ταμείου, κατά το οποίο ο Μητροπολίτης ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων