21/01/2023 21/01/2023 Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, ο  Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος επισκέφθηκε τον Νέο Οικισμό των Κορεστείων, και συγκεκριμένα το Δημοτικό Σχολείο του, για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα, όπου οι μαθητές τον υποδέχθηκαν με χαρά και με πολύ ωραίο τρόπο και με την καθοδήγηση των Δασκάλων τους τον «ξενάγησαν» στα Κορέστεια και την Μακεδονία, στον...
21 Ιανουαρίου, 2023 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2023 - 11:35

Τους μαθητές των Κορεστείων ευλόγησε ο Καστορίας Καλλίνικος (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τους μαθητές των Κορεστείων ευλόγησε ο Καστορίας Καλλίνικος (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, ο  Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος επισκέφθηκε τον Νέο Οικισμό των Κορεστείων, και συγκεκριμένα το Δημοτικό Σχολείο του, για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα, όπου οι μαθητές τον υποδέχθηκαν με χαρά και με πολύ ωραίο τρόπο και με την καθοδήγηση των Δασκάλων τους τον «ξενάγησαν» στα Κορέστεια και την Μακεδονία, στον τόπο και την ιστορία, μέσω κειμένων, τραγουδιών και φωτογραφιών.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την βαθειά του συγκίνηση για την παρουσίαση των μαθητών και έδειξε ότι θυμάται όλα τα παιδιά, και μάλιστα με τα ονόματά τους.

Επίσης εξέφρασε την συγκίνηση που αισθάνεται όποτε επισκέπτεται τα χωριά της Επαρχίας του, όπου οι λιγοστοί κάτοικοί τους με τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους παραμένουν εργαζόμενοι, αγαπώντας τον τόπο. Ιδιαιτέρως μίλησε για τα Κορέστεια, της Στάτιστας του Παύλου Μελά, του Καπετάν Κώττα, του Δημ. Νταλίπη, των πλινθόκτιστων χωριών κλπ.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά για τον Μέγα Αλέξανδρο, την εκστρατεία του και τον δάσκαλό του τον φιλόσοφο Αριστοτέλη.

Οι μαθητές προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο ωραίες ευχές σε χειροτοχνίες και ο Σεβασμιώτατος τους προσέφερε σχολικά είδη.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος είχε συνάντηση και συζήτηση με τους Εκπαιδευτικούς στην βιβλιοθήκη του Σχολείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων