01/02/2024 01/02/2024 Εκδηλώσεις που φέρουν το όνομα του θρυλικού Μητροπολίτη Καστορίας Γερμανού Καραβαγγέλη διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τους Δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού. Τα Καραβαγγέλεια είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, και η ημερομηνία πραγματοποιήσεώς τους καθορίσθηκε με βάση την ημερομηνία θανάτου...
01 Φεβρουαρίου, 2024 - 20:19
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2024 - 20:20

Β΄ Καραβαγγέλεια: Εκδηλώσεις στην Καστοριά για τον θρυλικό ιεράρχη

Διαδώστε:
Β΄ Καραβαγγέλεια: Εκδηλώσεις στην Καστοριά για τον θρυλικό ιεράρχη

Εκδηλώσεις που φέρουν το όνομα του θρυλικού Μητροπολίτη Καστορίας Γερμανού Καραβαγγέλη διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τους Δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.

Τα Καραβαγγέλεια είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, και η ημερομηνία πραγματοποιήσεώς τους καθορίσθηκε με βάση την ημερομηνία θανάτου του Μητροπολίτη Καστορίας Γερμανού Καραβαγγέλη, που επισυνέβη στις 11 Φεβρουαρίου 1935. Βασικός σκοπός τους είναι η μελέτη της ιστορίας και των προεκτάσεών της στο παρόν και η μελέτη σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων.

Τα Καραβαγγέλεια έχουν κάθε χρόνο ένα κεντρικό θέμα, που πλαισιώνεται με διάφορες εκδηλώσεις. Φέτος το κεντρικό θέμα είναι «Ο Οικουμενικός Ελληνισμός». Ποιος είναι ο χαρακτήρας του Ελληνισμού, σε τι συνίσταται και ποια η θέση του Ελληνισμού στον σύγχρονο κόσμο.

Αφορμή για την μελέτη του θέματος αυτού μας δίνει η επέτειος των 120 ετών από τον θάνατο του Παύλου Μελά, ο οποίος ήταν ένας οικουμενικός Έλληνας.

Στα πλαίσια των Β´ Καραβαγγελείων θα πραγματοποιηθούν επίσης:

-Κοινωνική Ημερίδα με θέμα «Η κοινωνική μόνωση και ο αυτισμός».

-Δύο καλλιτεχνικές εκδη­λώσεις, ήτοι ένα θεατρικό δρώμενο και μια συναυλία χορωδιών.

-Αρχιερατικό Συλλείτουργο, Αρχιερατικό Μνημόσυνο για όλους τους μακαριστούς Μητροπολίτες Καστορίας, και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γερμανού Καραβαγγέλη και του Παύλου Μελά.

-Ο Απολογισμός του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεώς μας.

Καλούμε όλους, ιδιαιτέρως τους νέους, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους κοινωνικούς εργάτες, όλους τους Καστοριανούς να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις των Β´ Καραβαγγελείων, για να ωφεληθούν και να χαρούν.

Αναλυτικό πρόγραμμα Β’ Καραβαγγελείων

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων